Spegelbilder

På datorskärmen speglas mitt ansikte lagom otydligt, bara den djupa bekymmersrynkan mellan ögonbrynen är tydligt urskiljbar, och vinklarna ner från näsan runt munnen mera anas än skriker ut sin närvaro. Håret ser till och med riktigt snyggt uppsatt ut, påsklämman syns inte och inte heller allt hår som kryper ur den.

I spegeln är det annorlunda alltihop. Så annorlunda att jag ibland lyckas få mig att tro att det inte är jag som tittar tillbaka på mig. Hon är okänd den där gamla kvinnan i spegeln. Eller i alla fall tämligen obekant, kanske dags att lära känna henne bättre. Innan hon dör.

De tre orden använder jag för ögonblicket för att få igång mitt dagliga skrivande. De fungerar ganska bra, det jag skriver har inte direkt något med just de orden att göra, men det blir något skrivet. Och orden suddar ut mitt ansikte på skärmen, eller suddar åtminstone till det. Det vore en rätt rolig bild om jag kunde fotografera den – ett mycket vagt anat ansikte bakom några rader med ord om just ingenting. Men bara orden syns på bilden – som bilder av ord. Den som skrev finns inte med. Kanske är det så det ska vara med skrivande, den som skriver finns bara i sina ord.

IMG_0481

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Spegelbilder

  1. Din härliga blandning och ordresa mellan allvar, mörker, ljus och humor.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s