”De små stegens vinter”

”de små stegens vinter” – varför pratar de orden med mig? Den här vintern har varit och är för lång, för kall, för djävlig på många sätt. Små steg. Ja, jag tar inte annat än små steg den här vintern. Och flera steg bakåt än framåt känns det som. Små oroliga ångestladdade förkrympta steg. Jag springer inte baklänges, vilket lär vara den senaste flugan för att gå ner i vikt och få god kondition.

En författare på FB skrev om de små stegens vinter, i en dikt som kanske heter Tomheten efter mellanrummen – också det på något märkligt sätt provocerande ord. Författaren heter Niclas Petersson. Dikten och orden är hans, jag bara lånar dem och klämmer på dem. Tuggar dem lite. Känner efter hur och vad de smakar. Och jag blir inte klok på om det är kardemumma eller kanel, färsk koriander eller pepparrot. Varför tar de plats i min hjärna? Det är inte så att de gör ont där, de ryms bland allt annat. Men varför?

Någonstans vet jag vad de betyder, vad de vill säga mig. Törs och vill jag veta, det är frågan som jag kanske inte vill ha svar på. Niclas hallå – vad säger din dikt dig?

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ”De små stegens vinter”

  1. Karin skriver:

    Välfunnet och suggestivt uttryck! Om man som jag kan tycka att vintern är lite för lång och mörk, ett slags klimattvång som begränsar ens liv, ligger det nära till hands att associera till uttrycket ”De små stegens tyranni”.

  2. Jennie ♥ skriver:

    Jag tänker på Mumin när jag läste dikten som jag tyckte om (hoppade in via din länkning) Det känns som något Tove Jansson skulle ha skrivit 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s