Torsdagsönskningar

Önskar att min engelska vore flytande som svenskan, då skulle jag kunna skriva för en stor publik! Häpp – jag som inte klarar att skriva för en mindre publik… Sitter här med min manusmall, och inte hjälper det.

Jagar in en ut smitande hund, försöker få in katten när hunden tittar åt annat håll, men icke. Nu har katten varit ute sedan i morse och vill in, men törs inte riktigt när Louie glatt far ut genom ytterdörren så fort jag öppnar den. Hon tvärvänder och drar in under altanen igen.

Det är kallt, mannen min gladde mig genom att också tala om att det kan bli väldigt kallt i natt. TV.

Han har varit hos doktorn och fått besked att fortsätta med cytostatika, först en rejäl dos på sjukhuset måndag-tisdag, sedan åtta dagars sprutande hemma. Visserligen var värdena bättre, men de behöver bli mycket bättre. Jag är tacksam och glad att han är glad. Ändå. Han kommer hit igen onsdag, kanske åker vi upp till hans hus utanför Sala då, för första gången på månader.

Mats Odell lär tycka att alla föräldrar borde kunna köpa en lägenhet åt sina barn, i tidningen Hem & Hyra som är Hyresgästföreningens tidning – har bara sett ett litet klipp på FB, men det verkar knäppt i just den tidningen – eller så är det för att få fördelarna med att hyra lägenhet att framstå än tydligare? Nu är det ju inte helt enkelt att ordna hyreslägenhet åt sina barn (eller sig själv) heller …

Vad mera har retat mig denna soliga torsdag? Zarembas fortsatta artikel om sjukvårdsprislapp förstås, att även handikappvården nu tas över av vinstdrivande företag, att kvinnor fortsatt mördas av sina ex som får rubriker som ”han mår så dåligt” – hon som mördades mår inte alls. Att det inte kan bli vår på riktigt. Jag vill inte ha mera kyla, inte mera klumpiga tjocka varma kläder, inte mera stövlar på fötterna, inte mera vantar på händerna, inte mera vedinhämtning och –eldning. Eller mera sot på fingrarna varje gång jag kommer i närheten av spisen.

Jag vill kunna sitta ute med solglasögon och en skärmmössa så att jag kan läsa, i lä mot husväggen eller på altanen som då är tom på all snö. Med kaffekoppen inom räckhåll och Minsann svansande runt. Jag vill bli varm rakt igenom. Jag vill att alla de mina ska må bra.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i årstider och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagsönskningar

  1. Yheela skriver:

    Den här lilla publikdeltagaren gillar att läsa det du skriver. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s