Skridskois

Louie och jag har varit nere på sjön och trodde vi skulle få en härlig promenad där. Vi skulle haft skridskor båda två, det var helt omöjligt att gå, men underbart fin skridskois! Vi promenerade på den hala vägen i stället.

Nu läser jag vårdguiden (hänger inte ihop med ovanstående) och lär mig om sockerberoende, värktabletter och tandläkar”rabatt”. Om jag fyller 19 i december hinner jag fortfarande gå gratis till tandläkaren …

Louie sover i solen på köksgolvet. Minsann är ute, det tar lite tid innan hon bestämmer sig för att våga smyga in när Louie är här. Och i eftermiddag kommer brorsan, Frankie, han som vilat ena benet en dryg vecka.

Har just avslutat en deckare ”The Glassroom” med DI Vera Stanhope, av Ann Sheldon – OK, men jag är nog inte särskilt road av den genren längre. Såg i kvällspressen att den film som just haft premiär och grundas på Maria Langs bok ”Mördaren ljuger inte ensam” fick dålig kritik, blek var den tydligen. Bokens titel minns jag sedan jag för länge sedan läste den, boken har jag glömt.

Kanske kan det vara en idé, att skapa en bok med enbart fyndiga titlar, utan resten av det som brukar vara bok. En titel per kapitel, eller sida. Favorittitlar, sådana man minns från förr, nya titlar som ingen annan ännu (veterligen) kommit på. Tokiga titlar. Etc. Kan någon skriva en bok om att sticka julgranskulor, eller ge ut en helt blank bok så är kanske detta någonstans mitt emellan. Lagom. Svenskt.

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i hundpromenader och märktes , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Skridskois

  1. Yheela skriver:

    Jag skulle läsa boken om roliga titlar. 🙂

  2. Jag väntar också på en sådan bok. Häftig idé.
    Tills dess önskar jag en trevlig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s