Hålla ihop

Frukost, plocka undan, lägga ner marmeladskeden som förblev oanvänd, sätta tillbaka brödkniven. In med Bregott och leverpastej i kylen, dricka ur temuggen. Lägga in ved, klappa hund, klappa hund. Vänta med att låta katten gå ut, det är väl kallt fortfarande. Hela tiden fylld av det långa, ledsna telefonsamtal som föregick allt detta. Samtidigt lite tröstad av mannen min, som också ringde, från sjukhuset där han får sin behandling.

Idag behöver jag jobba, är tacksam för att jag har ett kundmanus att bearbeta. Det får mig att hålla ihop. Hjälper mig att inte fastna i negativa tankar och fantasier. Två hundar som behöver både mat och promenader är också hjälpsamt. Dessutom lär jag väl få stå på trappen och försöka få Minsann att våga komma tillbaka in, trots att hon vet att jyckarna är där. Kommer hon tillräckligt nära kan jag fånga in henne och bära henne högt över nyfikna nosar in i sovrummet.

Nu jobb.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Hålla ihop

  1. Önskar dig en fin dag Margareta! Kram

  2. Jag har missat vad som hänt, men önskar dig en fin dag.

  3. Önskar dig en fin jobbdag.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s