Svartvita bilder mm

Egentligen sitter jag vänd åt fel håll. Dels får jag solen på datorskärmen om morgnarna, dels ser jag inte vad som händer på vägen utanför, när jag sitter med ryggen åt fönstret. Nyfiket får jag vända hela mig varje gång jag tror något eller någon passerar. Jag blir stel i nacken.

Eftersom jag just inte hör när något rör sig därute, behöver jag se. Och just nu är det mycket på gång här. Det är gubbar av alla åldrar som jobbar i vad som verkar alla hus, från stora herrgården till stallet och lilla minsta huset vid ån. Det rustas och byts bjälkar, isoleras och fixas. Gårdens nye ägare vill tydligen rusta upp det som behövs.

Nu har jag lockat in katten och hindrat hundarna från att följa henne in i sovrummet. Skönt att vi (jag och hundarna) gick sjön runt för en timme sedan, nu blåser det så att fröautomaten och blåmesar och talgoxar dansar därute. Sol och vind gör också att snön kryper ihop, lägger sig och platt och kanske inser att det är dags för vår.

Jag ser fram emot att mannen min kommer hit om några timmar, han är sjukhusledig några dagar. Och jag ser fram emot att läsa Bodil Malmstens bok från 1988 och Tidens förlag, ”Svartvita bilder” som jag fick av Skrivmoster häromdagen. Och förstås, våren som kommer någon gång.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svartvita bilder mm

  1. Hej Brianna!
    Hoppas du, mannen och Bodil får en trevlig stund tillsammans. Våren kommer till dig med.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s