Tisdag på Jonsborg

Månen höll mig vaken i natt, månen och onda höfter. Vid 7-tiden steg vi upp, mannen min och jag. Minsann ville ut och jaga. Hon älskar att vara utanför ladugården och vänta ut det hon hör under snön. Några snöflingor dalar ner, himlen är både blå och molnig, solen finns där och temperaturen kryper sakta uppåt.

Idag fyller en av sönerna 44 år. Hoppas han får en fin födelsedag.

På Cypern är bankerna stängda idag och i morgon – och sedan är det väl helg och stängt ändå. Vår goda vän som är fattig pensionär där talade häromdagen om att hennes bank gått i konkurs, den bank dit hennes minimala svenska pension skickas. ”Men jag lever” låter hon meddela.

Och Junsele-vargen lär snart vara hemma igen. Det börjar verka djurplågeri och expertdumhet att forsla det stackars djuret söderöver upprepade gånger. De penningmedvetna talar också om kostnaderna på en halv miljon varje vända. Jag har inte förstått varför den inte får stanna där den vill? Finns det en orsak? I så fall har jag missat den.

I Sverige beställs taxi efter etnicitet, ”jag vill ha en svensk, blond och blåögd förare” ungefär. Samma sjuka som tycks ha fördelat svenskar och andra i olika bussar på väg till Åland.

P O Enquist har skrivit en bok, ”Liknelseboken” som jag absolut vill läsa. Om kärlek, sexualitet och skrivande – och hur alltihop hänger ihop och hur han kanske vill sluta snirkla nu när tiden är kortare än den varit. ”Bokahopen” hans sammanfattas (efter vad jag förstår av den enda recension jag läst) i den här boken. Jag hoppas att det inte är hans sista.

Ännu en dag har precis börjat. Vi ska åka in till Sala senare och jag ska gå till Strömsbacka och köpa böcker. Ibland går det att göra fynd bland boktravarna. Jag ska läsa några av alla de böcker jag laddat ner gratis från Amazon, eller någon av biblioteksböckerna, jag ska dammsuga upp vinterns döda flugor från golven och ruska alla mattor och torka golven. Vad vi kan se har inte mössen gjort skada under vintern, annat än att de tagit sig in i varmluftsapparaten från baksidan och knaprat frigolit. Pumpen fungerar, så vi bryr oss inte. Huset har klarat vår bortovaro fint. Några små snödroppar syns i de skräpiga rabatterna. Fortfarande ligger ett par decimeter snö, men den sjunker ihop i solen under dagen.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tisdag på Jonsborg

 1. A-Lott skriver:

  Gomorron min vän 🙂
  Hörde ditt meddelande och ser fram emot helgen. Vi ska höras om vilken tid som passar. Idag och i morgon har jag jämt göra. Borde egentligen redan vara i farten på riktigt. Har en NIKKEN-visning kl 17 och dessförinnan kunder och sångövning. Hejedamej vad jag ställer till det 😀

  Jag har räddat vårens första fluga nu på morgonen men det är sannolikt den enda välgärning jag kommer att utföra idag.
  Angående övriga djur så har du missat en del men det gör ingenting för det går inte att vara engagerad i allting. Men som parentes kan jag förtälja att fyrfotingen hittills har kostat skattemedel på 4,5 mille i år, förutom den senaste förfärliga transporten. Djurplågeri är vad det är, men jag har i alla fall räddat en fluga 😉

  Känns så roligt att ha er lite närmare och som sagt… ser fram emot helgen. Vet inte vilken dag ännu, för jag känner att jag måste engagera mig lite i min egen lilla familj som inte förväntar sig något från min sida, men det skulle kännas rart att överraska dem med något gott. Ja, du vet…. morsor:)
  Kraaaaaaaaaaaam

  • beskrivarblogg skriver:

   Kram vännen – vi hörs längre fram. NIKKEN – vad är det? Du har häcken full, själv dammsugor jag döda flugor och torkar golv som inte städats sedan oktober … Ha det gott/Margareta

 2. Önskar dig och ”mannen din” en riktigt trevlig och skön påsk! Vi ska försöka ha det!
  Varm kram från soliga norr!

 3. Yheela skriver:

  Snödroppar! Så härligt!
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s