Respekt Englas mamma

Englas mamma har min respekt. Nu har det samlats in pengar till hennes rättegångskostnader i det mål hon förlorade. Hon har gjort vad hon kunde för sin dotter, det gjorde inte myndigheterna, enligt hennes uppfattning. Skönt att hon slipper betala alltihop själv, skönt att det finns människor med pengar och medkänsla.

I övrigt är det inte roligt att börja dagen med att läsa tidningar, framför allt inte på internet tillgängliga kvällstidningar. En juvelerare har mördats i samband med rån i hans butik, det som gör dådet värt att skriva om är tydligen hans förbindelse med kungahuset mera än det brott som begåtts. Våren kommer inte i april heller, enligt SMHI, men de har ju haft fel förr. Kändis åker i fängelse för kokainbrott, och talar ut. Cypern ställer ut säkerhetsvakter utanför bankerna när de (bankerna) förmodas öppna idag. Och Putin ligger nog bakom dödsfallet i London, en av oligarkerna har hittats oförklarligt död i sitt badkar.

Utanför fönstret är en strålande vacker dag på väg, det är fortfarande kallt, när Minsann hoppar för att fånga den sork hon hör under snön landar hon på hård skare. Vi ska försöka hacka bort snön som ligger som ett ispansar framför dörren in i magasinet. Annars kommer vi inte in i verkstaden heller nämligen, och dit vill mannen min.

Snödropparna lyser vita i den förfallna rabatten. Gräset är fult brunt men tittar i alla fall fram genom snön fläckvis. Och vägen är lerig på sina ställen – lite vår är det allt.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i årstider och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Respekt Englas mamma

 1. A-Lott skriver:

  Inte vet jag men kan det vara så hälsosamt att börja dagen med ledsamheter? 😉
  Jag sitter i tystnaden och har läst GRUS och blir riktigt optimistisk. I Ramsele är det framtidstro och de ska starta en ny sparkassa för de tycker att bankerna inte gör vad de ska. Ungefär som JAK fast i mycket mindre omfång. De tycker nämligen att t.o.m. JAK är för stort och ohanterligt.
  Sen står det också om hur 4de pensionsfonden är med och köper mark ute i världen för kommande bruk och att urinvånare får stryka på foten… men då lade jag ihop tidningen. Orkar inte med eländet just idag. Det tar ju aldrig slut:(
  Men solen skiner och här ser ut som attan. Nu ska jag försöööka röja lite så familjen vågar komma hit endera idag eller i morrn. Flickan min gör sista arbetsdagen på Elgiganten på Kungsgatan idag. Väntar besked därifrån. Ska bli härligt att ha henne närmare igen.
  Kram på dig och njut av en underbar dag! ❤

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Nej – jag lade ledsamheterna åt sidan – resten av dagen har ägnats åt räfsande av fjolårsgräs, biltvätt och tvätt – och sittande ute i solen läsandes! Nu blir det ”pinnpotatis” (strimlad råstekt potatis) och entrecote till middag småningom. Ha det fint du med, och krama dem som sig låter kramas!

   Gilla

 2. A-Lott skriver:

  OJ jag glömde rubriken.
  Klart att det är bra med människor som kan stötta ekonomiskt. Det blir vår tur när vi blir storfräsare på bokbörsen 😀

  Gilla

 3. Ja, man blir varm och hjärtat då man inser att det finns folk som på riktigt vill hjälpa någon annan, utan att nödvändigtvis känna personen i fråga.

  På mitt jobb (liten lokaltidning i södra Finland) försöker vi alltid ha några glada nyheter, personporträtt och sådant som uppväger de kritiska inslagen och dåliga nyheterna. Händer dessbättre inte så ofta mord och rån i vår lilla stad… men nu när jag skrivit det här måste jag väl ta i trä… så det inte börjar hända en massa hemskt också här…

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej Carita – trevligt att du läser och kommenterar. Hoppas din stad fortsätter vara en fredad plats på jorden, skönt att ni försöker berätta också om det goda och fina som också händer! Kram på dig!

   Gilla

   • Jag läser många bloggar och hittar guldkorn ibland, men försöker kommentera något hos alla – vet ju själv hur glad man blir av små avtryck i bloggen!
    Kram och ha det gott!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s