F d möss …

”Hus av sommarboendekaraktär” annonseras – betyder förmodligen att el och vatten/avlopp saknas, samt att huset inte är vinterbonat. Mannen min har sitt hus utanför Sala, det är av ”vinterboendekaraktär” om man väljer att uttrycka saken så, dvs varmt och välisolerat även en kall vår. Men det har sina hemligheter. En av dem uppdagades igår, när plötsligt el-strömmen började bete sig konstigt.

Samtal till grannen gjorde klart att ingen huvudpropp gått – men däremot var svåger Åke på besök, och både granne och svåger kom till hjälp. Åke är yrkeskunnig elektriker, och han drog snabbt på sig sin fullt utrustade väst, kollade alla proppar både ute och inne och hittade inget. Han stod och sniffade vid proppskåpet (och jag undrade för mig själv vad han höll på med, men frågade inte). Plötsligt började han skruva loss de skruvar som håller skåpet på plats, jag hade gått ner i köket men blev tillsagd att komma upp och städa. Städa?

Sopborste och skyffel och jag uppför trappen. Åke stod och rafsade ner något bland alla proppar och elkablar – fd möss, sisådär fyra stycken av naturen pulvriserade rester. De inte ens luktade illa, men skåpet fick diskas och resterna tas reda på. De rackarna har antagligen legat där länge – både mannen min och jag minns att det luktade illa någon månad i skrubben där propparna är, men det var förra året och försvann småningom. Det var nog de här mössen …

Påskdagen slutade i tacksamhet för omtänksamma grannar och dessas elduktige svåger! Ersättningen för utryckningen en helgeftermiddag fick bli den flaska bubbel som stod på kylning på förstutrappen – annat var det inte tal om.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i då- och nutid och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till F d möss …

 1. Möss i proppskåp är vanligt på landet. Det är bra med katterna som håller dem väck. 🙂

  Gilla

 2. Yheela skriver:

  Tur att de hittades tillslut. 🙂

  Gilla

 3. Det ä rbra att ha kontakter. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s