Söndagsfrid

Det råder frid I huset. Minsann är inlotsad i sovrummet och tillfreds därmed. De två lånejyckarna sover efter att ha varit ute och sprungit och skällt och bekantat sig med grannens hundar. Nu är de trötta och nöjda tills det blir dags för kvällsmat. Jag är också nöjd, har skottat snö och is från altanen så att den (altanen) kan torka upp, suttit i solen och fikat och läst, tvättat en maskin och hängt i vinden (tvätten, svårt med syftningarna idag), ätit fylld paprika. Det senare inspirerat av FB-vännen Andreas häromsistens.

”Fasankan” kallade syrran till mannen min den vackra fågeln när hon var liten. Ett bra namn tycker jag, han går här som om han vore kung av omgivningarna. Katter och annat löst tycks inte skrämma honom. En starflock har också hälsat på idag, runnit omkring på backen som om de inte har fötter och så snabbt flugit sin väg igen. Det är vår.

Nu ska jag elda lite i vedspisen, hittills idag har jag inte behövt det. Solen börjar dra sig undan. Mannen min har varit på loppis på Hötorget idag och inhandlat en mandelkvarn till det facila priset av 30 kronor. Mandelskorpor på gång?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i årstider och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagsfrid

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Underbar metafor: ”…….runnit omkring på backen…..” om stararna. Just så gör de ju, har aldrig sett det på det sättet förr!
    B/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s