tidsnöd

Sonen skulle vara hos mig kl 8 i morse, jag skulle låna bilen och åka in till hörselmottagningen i Norrtälje till kl 9 och få mina nya hörapparater. Kl 8 ringer han och sitter fast i bilkö, någon olycka hade helt täppt igen trafiken. Jag lyckades få kontakt med Avesina via mejl, de ringde upp och vi kom överens om att det skulle kunna fungera om jag kunde vara där kl 10 i stället. Ringde sonen som trodde att han skulle hinna, han var på motorvägen i alla fall. Tjugo minuter i 10 kom han farande.

Jag for iväg – och har aldrig kört så fort på den smala och krokiga vägen, har aldrig heller mött flera stora lastbilar som var snälla och stannade där vägen svängde så att vi kunde mötas. Två minuter i 10 var jag på plats, mera vild än tam. Till saken hör att termostaten i bilen pajat, så den gick på högsta värmen – enda alternativet var att köra med fönstret vidöppet. Håret stod på ända.

Tack vare att mottagningen hade studenter där den här dagen hade de bokat extra lång tid för mitt besök – jag använda visserligen bara sista halvtimmen av tiden, men jag är glad att de kunde vara så tillmötesgående. Det kallar jag service!

Hörapparaterna är så effektiva att jag irriterar mig på klaviaturens knäppande, det har jag inte hört tidigare. Nu får öronen vila sig, tror inte jag ska prata med så många fler idag. Sonen har åkt hem till sitt, efter att ha röjt i källaren så att min cykel numera står utanför och det går att komma in.

Nästa vecka ska jag till husläkaren…

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till tidsnöd

 1. Det låter dramatiskt och som läge för magsår och hjärtinfarkt. I efterhand blir det mer underhållning när det gick bra. Usch! Stackars dig innan du hann dit. Nu får du ta det lugnt.
  Kram Bosse

 2. Skrivmoster skriver:

  Ja hej vilken morgon! Jag blir rätt så hispig när det blir tidsnöd för jag vill vara i tid. Skönt att du inte körde så fort att du hamnade i problem … Bra att bli väl omhändertagen och nu kan du pusta ut! Kul att cykeln står klar för färd – det längtar jag med till. Om jag bara kommer av- och på den utan vilda krumbukter p.g.a.mina irriterande knän …

  Kram!

 3. Svenarne Janssson skriver:

  Fart och kläm idag, tycks det! 😉 Känner igen din beskrivning av de ovana ljuden, jag har apparater – oftast ligger de standby på mitt soffbord, men ibland skärper jag mig och använder dem. Och irriteras varje gång av den vassa och påträngande diskanten i ljudbilden. En liten hälsning från det verkliga livet … Kram / Sa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s