Nyklippt

Gräsmattan är nästan färdigklippt, jag får skavsår i tumgreppet. Handskar på för fortsättningen. Det var vackrare med alla maskrosorna, nu ser det bara rufsigt och tufsigt ut. Regnet hänger i luften. Himlen är täckt av moln. Grisen går i hagen med hästen och betar – betar hästar och grisar? Tror det, äter gräs i alla fall. Båda två.

Jag känner mig som om hela jag fått en tandläkarbedövning, som börjar släppa lite. Som om allting är en bit ifrån mig, och utsuddat, inga tydliga konturer någonstans. Minsann far ut och in och jag med. Ingen ro. Tar ut en dyna till stolen på altanen, sitter några minuter och låtsas läsa. Om inte solen går i moln och jagar in mig, så går jag in för att dra bort ett nyuppståndet skäggstrå jag just kände på hakan. Ut och in. Det surrar i mitt huvud, men inte särskilt många tankar är klart urskiljbara. Eller användbara. Det känns som om jag letar efter nyckeln där under lyktstolpen, där det är ljust – inte där jag tappade den.

Grisen har tröttnat på hästens sällskap och går tillbaka längs vägen, mot stallet. Jag gick till brevlådan för att kolla att postbilen som åkte förbi nyss verkligen hade tagit med sig de böcker jag flaggat för. Det hade han inte. Så nu är jag ilsken. Och gräsmattan hyfsat klar, den får duga. Kajor och starar gillar att gå och sprätta i gräset. Nu kan det få regna.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nyklippt

  1. Yheela skriver:

    Tråkig brevbärare det där.
    Kram och ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s