På laddning

Nu har jag lyckats få hörlurarna som landstinget bekostar min döva person på laddning. Önskar faktiskt att jag kunde ladda den här personen också (apropå meningsbyggnaden ovan). Det ska bli kul att se om de här lurarna är bättre än de jag fick i julklapp… Tre gånger så dyra tycks de i alla fall vara. Fast inte för mig, det gläder mitt syndiga hjärta att jag äntligen får lite tillbaka på all skatt jag betalat i alla år.

Det blir färsk sparris och stekta abborrfiléer till middag idag. Bara så ni vet.

Gräsmatteklippandet tog några timmar, och det var bra att dagen blev lite kortare. Än är det väldigt många timmar kvar, timmar som jag inte vet vad jag ska göra med. Jo, jag öppnar och stänger ytterdörren för Minsann när hon vill ut, eller in. Och jag tar några steg till soptunnan med soppåsen efter middagen. Letar efter en bok att läsa om, fick ett par kassar av mina gamla böcker från mitt gamla sommarhus häromdagen när sonen var här. Där finns böcker jag inte läst på flera år. Läser biblioteksböcker, bl a en som jag tyckte riktigt dålig, återutgiven nu 10 år efter premiären, av Karin Brunk Holmqvist, ”Stenhimlen”. ”Bearbetad av författaren” inför nyutgivningen bevars.

Jag har redan diskat, bäddat, plockat undan, tvätten räcker inte för att köra en maskin ännu. Dammsög gjorde jag igår förmiddag. Tvätta håret? Nej, det får vänta till i morgon, ska ju ha något att göra då också. Det är klart att jag skulle kunna röja ur skrubben bakom sonens rum, men det kräver nästan garanterat torrt och vackert väder så att jag kan slänga ut det som är där på altanen. Så det får också vänta. Källaren är sopad och hyfsat städad, rörmokaren har fixat läckan i förmiddags.

Det är kanske så att jag ska kapa ved i morgon. Jag har en hög, både grova grenar, och brädor, som ska kapas. Och därefter klyvas. Det kan i alla fall vara en inriktning för morgondagen. Men än återstår resten av dagen. Den här fredagen den 24 maj 2013.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till På laddning

 1. mångmamma skriver:

  Jag ska försöka minnas ditt problem med att fylla dagarna med innehåll, den dagen jag själv sitter i liknande sits!
  Eller närhelst jag pustar över alla ‘måsten’ och ‘borden’ som rasslar ner över mig tack vare alla små-vilda-glada!
  Kram på dig, Margareta!

 2. Hoppas att du fortsätter att skriva. Dagen är lång. Jag tycker att du kómmit in i ett intressant flöde. Det känns som om du är på väg att skriva en annan sorts bok. Vänd all vrede, besvikelse, sorg, ensamhet, bitterhet, svart humor, ironi till ord, meningar, sidor i ett manus. Det är inte lätt. Ingen har sagt att livet ska vara lätt. Någonstans därframme finns en ljusstråle även för dig. Jag hoppas det.
  Vem är förlagschef? Du är eller Minsann? 😉
  Styrkekram från Bosse

  • beskrivarblogg skriver:

   Just nu tror jag Minsann är chef – och hon sover… Tack för att du läser Bosse – gillar dina omtänksamma kommentarer. Skriver, vet inte vad förstås, men nåt. Kram på dig

 3. Ebba skriver:

  Tänk jag är en sådan där smygläsare – genom Anns blogg. Kanske är det oförskämt att inte ”säga” något? Men nu säger jag tack för alla dina fina och tänkvärda ord du skriver.

  • beskrivarblogg skriver:

   hallå kära smygläsare – det är absolut inte oförskämt att inte säga något, men jag är väldigt glad över det du säger i din kommentar! Tack – läs gärna vidare om du orkar och vill/trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s