”plastmormor” nejtack

Det är soligt, klockan är halv 8, och jag har ont i fötterna. Skavsår på tårna och blåsor under fötterna. Fel skor att gå långt i idag… I morgon lär jag inte gå mer än från köksbordet ut på altanen. Jo, till klädstrecket också för att ta in tvätten. Den får hänga över natten.

Dagens missade läkarbesök gör än en gång klart för mig hur svårt det är att vara beroende av andras möjligheter att hämta och skjutsa när jag ska någonstans. Sonen kan förstås inte rå för att kylarslangen valde att gå sönder just idag, men nu gjorde den det med trista konsekvenser. Bärgning (dyrt och tog tid), verkstad (dito), komplikationer för mig och för sonen som är beroende av bil i sitt jobb.

Jag försöker skriva för att få tiden att gå. Återkommer ofta till begreppet tid, det fascinerar mig. Den är för kort och samtidigt för lång. När jag har något som verkligen fångar mig och fyller min tid med innehåll är den för kort. När barnen var små och jag jobbade heltid var den alltid (!) otillräcklig. Nu är barnen inte barn längre, jag jobbar inte, och dagarna går för långsamt. Är för tomma. Särskilt nu när jag är ensam i huset.

Jag fick ett vänligt förslag från en Facebook-vän att anmäla mig som sagoläsande ”plastmormor” på närmaste dagis. Det är kanske en bra idé för någon annan, men inte för mig. Skyller på att det inte finns något dagis i närheten, men det handlar också om att så barnintresserad är jag faktiskt inte. Det kan krypa i händerna på mig av längtan att hålla en liten unge i famnen och sniffa på det mjuka håret – men jag klarar mig utan den kontakten. Tre söner på fem år täckte mina barnbehov.

Jag har försökt få in flera uppdrag från skrivande människor via Facebook, men det verkar segt. Sidan med Minsann förlag är taffligt hopkommen, och inte särskilt lockande. Antagligen var det heller inte hjälpsamt att kliva ur Egenutgivarnas förening, men klimatet där passade mig inte – och det som fortfarande pågår där bekräftar bara att det var rätt beslut.  Vettiga arbetsuppgifter fattas mig alltså.

Jag får väl satsa på att syrran kommer hit småningom och medför strumpstickor och garn. Något par sockor ska jag väl kunna åstadkomma. Ett litet glädjeämne idag är att jag fick mitt nya inloggningskort till banken – nu kan jag i alla fall kolla mitt saldo utan krångel. Inte för att det är mycket att se.

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”plastmormor” nejtack

 1. Yheela skriver:

  Om jag bara kan få ordning på mitt så kan jag skicka något för dig att korr.läsa bl.a. Men nu ska allt med jobb och universitet fixas först.
  Långsamma dagar är svåra att hantera, hoppas något roligt händer.

  • beskrivarblogg skriver:

   Jag ser fram emot att korrläsa för dig, när du ”fått ordning på ditt” – inser att du till skillnad från mig har häcken full! Lycka till med både universitet och jobb! Kram

 2. Tid är ett intressant ämne. Jag tycker att det kan vara totalt olikt dag för dag. Ibland rusar tiden. Andra dagar släpar den sig fram. Jag såg att du hade skrivit TOTALT FEL när du gillade ett inlägg på min blogg. Det skulle varit ett Carola stuk på texten. Ledig 71 år. Eller varför inte 69 år. Lite marginal måste man få ha. 🙂
  Kram Bosse

  • beskrivarblogg skriver:

   Carola-stuket missade jag, bra att du påminde! Ledig är bättre än dumpad, mera aktiv och god energi i det. Inte så tycker-synd-om-mig-självigt – kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s