dammiga tangenter

Tangentbordet är dammigt mellan tangenterna. Fram med en gammal tandborste. Det är det viktigaste jag kan göra just nu, när hjärnan är tom.

Läste nyss en artikel om en nyutkommen bok som jag redan glömt namnet på. En dansk journalist har intervjuat hjärnforskare världen över – glöm allt som heter själ, numera säger forskningen att vi är våra hjärnor. Kemin i våra hjärnor. Den styr vårt beteende och våra känslor, allt. Och kan påverkas – det är möjligen en hoppfull tanke. Den här biologiska synen på kropp och själ är kanske problematisk för den som är religiös, eller andligt sökande. Jag gillar den, det lilla jag känner till. Lone Frank heter journalisten och boken ”Neurorevolutionen”, kollade just.

Min hjärna är inte särskilt pålitlig just nu, jag är fladdrig och glömmer saker snabbt, snabbare än vanligt. Mycket går att hitta igen, t ex på nätet, tacksamt. Minns ni när okunskapen skulle avhjälpas medelst tunga uppslagsverk? Den information man hittade var inte precis dagsfärsk.

När jag läste igenom vad jag skrivit efter någon timme insåg jag att jag växlat mellan att skriva ”jag” och ”hon” – snacka om att sitta bredvid sig själv och vara åskådare, betraktare, utan att därför bli klokare.

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s