Kim M Kimselius och Pinterest

”Skriv ändå”, skrev jag som kommentar på FB till en skrivande kvinna som just nu inte var inspirerad. Varför är det så lätt att ge goda råd och så svårt att följa de egna råden? (Retorisk fråga.)

Gräsmattan är full med kajor som tydligen hittar något matnyttigt i gräset efter regnet. Jag har hittat till Pinterest via Facebook, och där skulle jag kunna försvinna känns det som. Mängder med bilder och inspiration, uppmaningar att skapa sin egen ”pinboard” och ”pin it” och jag begriper knappt vad jag gör. Men jag gottar mig åt alla fantastiska bilder på vackra röriga gamla otroliga kläder, typsnitt, och vad det nu mera var jag valde att följa. Jisses.

Kim M Kimselius är där också, förstås – det var hon som lotsade mig dit, ovetandes. Men hon noterade genast att jag var där och nu följer hon mig. Och jag henne. Hon är otroligt proffsig i sitt marknadsförande av sig och sina böcker, jobbar och står i på ett sätt som verkligen imponerar på mig. Dessutom skriver hon flera böcker varje år. Och har massor på lager i huvudet. Jag är avundsjuk, men på ett snällt sätt. Hur kan hon, hur orkar hon? En förklaring är säkert att hon tycker det är roligt och att det är det här som är hennes liv – men hur kan någon annan lära sig av hennes exempel?

Jag måste erkänna att jag inte visste något om henne innan jag fann henne på 1av3.se och Facebook för ett par år sedan. Och att jag först tyckte att hon var lite väl exhibitionistisk och fanns med överallt. Jag snörpte lite på näsan och satte den i vädret.  Idag är jag som sagt djupt imponerad av hur professionellt hon bearbetar sin marknad, samtidigt som hon producerar nya böcker som efter vad jag förstår säljer bra. På eget förlag. Och jobbar med alla sociala media, säkert med sådana som jag ännu inte vet finns!

Heja Kim, hoppas att du inte tar illa upp att jag skriver om dig så här!

Så, skriv ändå var det visst som var ingången till detta. Kim gör det hela tiden, du och jag kan göra detsamma – och någonstans i de ord vi klämmer ur oss kanske det finns något som är värt att använda i den bok vi alla skriver. Annars kan vi drunkna i alla bilder på Pinterest.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i litteratur och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kim M Kimselius och Pinterest

 1. Hanna Lans skriver:

  Haha, ja, jag såg precis att du gått med på Pinterest! Jag hittade inspirerande bilder till min spökroman där och hoppas kunna använda mig av många fler framöver.

  Gilla

 2. Yheela skriver:

  Det är lätt att fastna där, på Pinterest. 🙂
  Även jag är imponerad av Kim, hennes skrivtips är mycket matnyttiga.

  Gilla

 3. Kim M. Kimselius skriver:

  Oj! Tack så väldigt, väldigt mycket Margareta. Sitter med tårar i ögonen efter att ha läst ditt inlägg, blir rörd över alla dina fina ord! Ja, jag älskar att skriva, att inspirera och hjälpa andra att nå dit jag är idag. Att kunna uppfylla sin dröm om att bli författare, oavsett ålder, kunskap etc.
  Jag är van vid att folk recenserar mina böcker, men aldrig tidigare har ett blogginlägg ägnats åt mig. Det känns stort! Tack ännu en gång!
  Lycka till med ditt förlag och dina böcker. Du vet var jag finns om du behöver tips och råd!
  Kram Kim ❤ 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s