regnet

Livet gör som det vill ibland. Just nu t ex flyger en häger över himlen ovanför mig, på väg till sjön kanske. Svalorna letar mat, behöver inte flyga så högt idag. Regnet hänger i luften.

E. Annie Proulx´s ”The Shipping News” ligger på bordet för omläsning. Undrar vad E. står för? Jag gillar formatet på boken, ”a 4th estate classic”. Litet, kompakt, inbunden, blå hård pärm under skyddsomslaget. Men graden på stilen kan inte vara mer än 10 punkter, det gör det jobbigt att läsa. 350 sidor, hur många skulle det bli om man hade använt 12 punkter? Jag skulle vilja att min bok såg ut som den här, men läsbar, tekniskt sett.

Gräset har vuxit tillbaka i hagen nedanför min altan, några av hästarna går där igen. Syrenerna har börjat vissna, sommaren är i full gång. Det är inte jag. Fortfarande är jag dimmig, känner mig bredvid mig själv. Gör det jag ska eller tror att jag måste, tar numera ett par smärtstillande tabletter på kvällen och sover lite bättre. Tar mig igenom dagarna.

Nu kommer regnet, jag går in.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till regnet

  1. Anette skriver:

    Sommaren är vacker, men alla fantastiska färger, värmen och de ljuva dofterna. Jag hoppas att du ändå kan njuta av den, nu när den äntligen är här. /A..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s