Systerbesök

Klockan är 9, jag är för ögonblicket klar med morgonens datorpyssel (Facebook, mejl, tidningar). Har på FB påstått att jag nog ska sticka sockor idag efter syrrornas besök igår. De kom nämligen hit med färskpotatis, jordgubbar och vispgrädde, stickbeskrivning, garn och strumpstickor… Just nu tror jag att jag kryper i säng igen och läser vidare i Jilly Cooper´s ”The man who made husbands jealous” – en absolut o-krävande och mycket omläsningsbar bok. Passar bra en dag som denna, stickningen får vänta ett tag.

Läsandet i sängen övergick till nästansömn, ni vet den där plågsamma sorten som rör sig mellan vakenhet och sovande. En timme stod jag ut, drömde om människor från min värld som ville ha min hjälp men inte kunde tala om vad det gällde, stress, stress. Nu är jag uppe, påklädd, har druckit en kopp kaffe och försökt låtsas att det var skönt på altanen. Det var det inte. Halva jag är fortfarande kvar i det ovakna.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Systerbesök

  1. Yheela skriver:

    Hoppas sömnen släpper taget om dig snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s