natt, och en ny dag

Det är nästan midnatt, men jag har lämnat sängen åt Minsann. Somnar inte. Kroppen vill röra på sig, vill inte slappna av och ligga still. Så jag går upp och sätter igång datorn, men har just ingenting jag vill skriva eller säga. Kanske blir jag tröttare av att sitta här (märker att något är galet med bokstaven ”ö”, den behöver tryckas ner hårt för att komma på skärmen).  Har någon hamnat under tangenten?

Jag gillar inte att vara ensam, eller att se mig som ensam resten av livet. Jag är för tråkigt sällskap för mig själv. Och jag är för van att ha någon att älska, smeka, prata med, morra åt, leka med, ta hand om när det behövs. Här gick jag tillbaka till sängen, somnade inte den här gången heller. Läste till halv 4, sov sedan oroligt till halv 8… Kanske är det vädret som stör mig, antagligen är det ensamheten. Det känns precis som när någon dött, och är ofattbart borta. Men, såvitt jag vet lever denna ”någon” fortfarande, och är ändå alldeles borta. Jag har ett nytt, obekant liv framför mig, har provat på det tidigare, men inte mycket. Kan inte säga att jag är duktig på att fylla mina dagar, alla dagar, med innehåll helt på egen hand.

Plockar fram strumpstickningen och lär mig att mina fingrar numera är ganska valhänta vad gäller att hålla i strumpstickor. Några varv blir det, och aningen mera styrsel på sockskaftet. Garnet ser ut som himlen utanför, melerat sobert gråsvartblått. Syrrorna sade någonting om att det garnet var det enda de fann som var någotsånär OK – undrar hur de andra garnen såg ut? Och varför de tyckte att detta sobra (läs tråkiga) garn skulle passa mig? För att jag åtminstone just nu är tråkig antagligen. Jag uppskattar omtanken och presenten och jag tror att sockorna blir bra, så småningom.

 

 

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till natt, och en ny dag

 1. Signhild Skrivmoster skriver:

  Hoppas du kan få en lite lur under dagen och hämta nya krafter!

  Kram på dig min vän!

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack vännen, har just haft ett telefonsamtal med fd mannen min – det gjorde mig inte piggare. Nu ska jag fika och sedan ta en promenad, trots att kroppen inte riktigt vill – hoppas du har det bra med allt bestyr som ska till innan ni kommer iväg! Kram på dig, det är gott att veta att du finns där/Margareta

 2. Yheela skriver:

  Vem vill va intressant? Det blir väl även det tråkigt i längden … 😉
  Kram och hoppas sömnen kommer nu till natten istället.

  • beskrivarblogg skriver:

   Kram på dig, jag skulle kanske ha behövt lite gladare garn än detta – men det hade antagligen inte gjort någon skillnad, ack ack vad det är synd om mig… Hoppas du mår bra och har fått bra besked

 3. lena skriver:

  Horrudu, syrran, det var det enda garn som inte var direkt fult och det kommer att bli jattefint nar det ar klart! Som du forstar ar det din lillasyster som skriver, inte Lena….. Har ar varmt och skont! Lena halsar! Kramar till dig!

  • beskrivarblogg skriver:

   Hur kunde du veta att jag just bestämde mig för att skriva till Lena och hälsa till dig (och att jag nästan inte vågade skriva att jag tyckte att garnet var ganska tråkigt!). Ok, inte direkt fult och det blir bättre ju längre jag stickar – för jag börjar se att det blir ett sockskaft nu! Hoppas ni har det riktigt bra ni två, och gläds åt varandras sällskap. Själv tar jag mig en Dry Martini nu, har varit in till Norrtälje och handlat i din bil, och än håller kopplingen. Kram på er!/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s