telefon

Han som är ofattbart borta ringde just och vi pratade 20 minuter – om vad han gör vid huset, om den middag han ska ha i kväll för de som grävt i ordning gräsmattan, om vägunderhållet, om fax med provtagningsresultat som inte kommit dit de skulle, om min höftoperation och att han läser och att det inte är roligt att vara ensam, för honom heller. Jo, han hoppas verkligen att jag skriver också, jag skriver ju så bra, han läser.

Och, ”jag släpper dig ju inte helt, jag ringer, bryr mig om, vill att du ska må bra” – ”du har ju släppt mig” – ”ja, jo”. Men vaddå? Vad vill du? Att jag ska bli glad att du bryr dig? Att jag därmed ska avlasta ett eventuellt dåligt samvete över att du släppte mig som du gjorde? Att du ska må bra för att du är så snäll och ringer? Läs, se om du kommer fram till vad du vill. Vi får väl fortsätta prata så här indirekt, något annat verkar inte möjligt.

Jag blir less på mig själv som låter mig påverkas och som blir ledsen, igen. I natt låg jag och tänkte på ”ratad”. Kanske är det det som stör mig mest, inte att du är borta eller att jag är ensam, utan att jag inte dög, inte räckte till, inte var bra nog att älska och vara tillsammans med. Om det så bara var ibland. Ville jag hellre ha varit den som ratade? Skulle jag ha mått bättre då? Det är möjligt.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s