Kväll

Sitter i salen på Jonsborg, och skriver. Någon internetuppkoppling värd namnet går inte att få här, åtminstone inte via mobilt bredband. Det må sedan heta 4G hur mycket som helst. Alltså återstår bara att använda datorn som en skrivmaskin, inte fel det heller.

Mannen min (ja, han är det igen, just nu) är på vägsamfällighetsmöte. Jag är glad att jag slipper. Minsann är ute någonstans, Pella (lånehund) ligger på gräsmattan och är kanske orsaken till att vi inte sett katten på några timmar. Här är vackert. En trana flög nyss åkern, och duvor och tornseglare far över himlen. Mygg också.

Vi pratade oss trötta igår kväll. Bra samtal, som behöver fortsättas. Kontinuerligt, hela tiden. Vi skrattar och gråter, flinar åt egen och varandras dumheter, pratar allvar. Bit för bit, närmar oss varandra igen. Vet att vi inte har tid att inte värna om varandra.

Flädern ståtar med vackra plockfärdiga blommor. Några hamnade idag i jordgubbs- och hallonmarmeladen, bara för att ge lite extra sommarsmak – de plockades upp efter några minuter. I morgon ska vi sätta en laddning flädersaft, när vi väl köpt citronerna vi glömde inhandla idag.

Det är oväntat kallt, bara runt 15 grader, och molnigt. Jag är trött, lite konstigt och ovant trött. Kanske är det alla känslor och de senaste två månadernas vånda som gör mig trött. Jag sov gott i natt som gick, sov över åskväder och 15 mm regn, och katt som rumsterade runt i sängen när hon väl valde att komma in genom altandörren som stod lite öppen. Pella sov gott i köket och märkte inte kattens ankomst. Idag har de tittat granskande på varandra, Minsann skjuter för säkerhets skull rygg och försöker se farlig ut, Pella bryr sig just inte. Tittar bara lite förundrat på den där lilla svarta saken, hon är ju van vid Ruben, stor och röd.

Plötsligt fungerar internet, tillfälligt och långsamt – jag gör ett försök…

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Kväll

 1. Yheela skriver:

  Fint att du har det bra, att ni har det bra.
  Kram!

 2. Svenarne Janssson skriver:

  Äntligen vackra och mjuka ord! Håll hårt i det ni knyter ihop – lägg undan och spara! Önskar er båda allt gott och en fin och minnesvärd sommar. / Sa

 3. Skrivmoster skriver:

  Jag log när jag läste om din mobila uppkoppling med 4 G så vackert … samma här i stugan. Men nu är jag ute på det vida nätet och kan skriva och göra annat. Plötsligt så lossnar det … precis som det verkar gjort hemma hos dig. Jag är uppriktigt GLAD över att ni skingrat dimmorna och fått en klarare bild av era tankar och känslor. Ta hand om dig och ha en ljus och skön sommartid! Kram!

  • beskrivarblogg skriver:

   Kram på dig, vi skingrar lite dimmor vartefter, äter jordgubbar, skrubbar färskpotatis och mår gott efter ömsesidigt trevande under två månader… Ha det fint själv mitt i flyttbestyren.

 4. Härliga tongångar idag. Förstår att du är trött efter två månader av anspänning. Håll hårt i det ni har igång nu och sköt om er. All lycka till er! Njut!

 5. A-Lott skriver:

  Japp, jag visste det 😀
  Inte ska ni vara utan varandra. Det är väl som i alla relationer då var och en går att betrakta som ett minus. På var och ens sätt s.a.s. Två minus blir PLUS.
  Kraaaaaaam

 6. Här är det trist sommarväder. Men hos dig verkar det vara mest sol. Härligt att läsa. Kram

 7. lena skriver:

  Yesssss!!!! Kramar fran Nicosia. Lena och syster B.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s