A-Lott på Vallby Friluftsmuseum

Utemöbler är inte gjorda för att skriva vid. Solen skymmer sikten, även när parasollet är uppfällt. Men det är gudagott att sitta i halvskugga och vindarna är ljumma och lagoma. Inget som propsar på att uträttas, inga måsten, inga tankar som jag skyggar för – just nu. Jag skulle kunna ägna hjärnverksamheten åt diverse elände, men eftersom sådant sällan leder någonvart avstår jag. Medvetet. Just idag kan jag det, med ett leende på läpparna (var det nu annars skulle vara? jo, det kan nog bo i ögonen också).

Mannen avlivar vinbergssnäckor i köket för senare tillagning, jag tror att han hävdade att han plockade 72 stycken efter regnet häromdagen. Har ingen stor lust att blanda mig i hanteringen, men vet att jag kommer att äta med god aptit när det blir dags. Vi har ägnat några timmar åt genomgång och avfrostning av både den stora (alltför stora, alltför mycket rymmande) frysboxen i tvättstugan och frysen i köket. Vi har lingon, hallon och svamp så att vi aldrig skulle behöva plocka något mera om vi inte tyckte att det är roligt. Får se hur våra kroppar mår när det blir mera höst… Jag får hursomhelst med mig en del till min frys hemma i Addarsnäs.

Jag åker som vanligt hem med mera än jag kom hit med. Har köpt billiga böcker på Strömsbacka, Salas återvinningsbutik som numera drivs av den personal som tidigare var kommunanställda. När verksamheten hotades av nerläggning för ett par år sedan tog de anställda över – att döma av antalet parkerade bilar utanför går det alldeles utmärkt. Ett roligt gröntonat glas för 5 kr hittade jag också senast, och en potatismosstomp med vackert, gammalt träskaft. Nu kan jag göra mig av med den jag har, med fult plastskaft. Böckerna åker in på Bokbörsen så fort jag är hemma, häruppe fungerar det inte med internetuppkopplingen. Den är för långsam.

Nästa vecka planerar vi att åka till Västerås och Vallby Friluftsmuseum och beskåda sommarlustspelet där. Vännen Anna-Charlotte Bergström är med bland skådespelarna, igår var det alldeles fullsatt, dessutom med ståplatspublik! A-Lott är en mångsidig kvinna, hon skriver, målar, sjunger, spelar teater och förmodligen också instrument som jag har glömt bort! Dessutom har hon en egen fotvårdssalong med en hel del ”extra”, massage, ansiktsbehandlingar, manikyr mm. Teaterföreställningarna återkommer alltså på torsdag nästa vecka och i ytterligare 7-8 kvällar, titta in på Vallby Friluftsmuseum för exakta tider!

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i glädje och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till A-Lott på Vallby Friluftsmuseum

 1. A-Lott skriver:

  Det skimrar av harmoni när du skriver. Det är jag sååå glad för. Din vår var jobbig men jag visste att solen skulle skina på dig igen.
  Jag längtar efter att få ta emot er i Västerås. Jag ska städa så ni kan ligga kvar (bara så du vet;)
  Men det där med mat, vet i katten. Det är det trökigaste jag vet. Ta med en snigel eller två… jag har aldrig ens haft tanken på att inmundiga en stycke sådan. Hehehee…
  Puss

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Hallå vännen, behöver vi beställa biljetter till torsdagen? Stå orkar vi ju inte… Någon mat behöver du inte tänka på, vi far vidare efter föreställningen – så du slipper städa också!! Och sniglarna spar vi tills ni kommer till oss på Jonsborg. Kram/Margareta

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s