Slutord och ringblommor

Mannen skriver ner några rader som han vill att prästen ska säga vid hans begravning. Inte ”av jord är du kommen, jord ska du åter bli” – det tycker mannen min är alltför trist. Han vill höra (!) ”ur kärlek är du kommen, i kärlek ska du uppstå” ungefär, och jag håller med honom. Kärlek är vackrare än jord, även om jag är tveksam till uppståendet. Vet inte riktigt om han menar att det handlar om nästa liv, eller himlen. Det hinner vi utforska (tror jag), än är vi inte där.

Just nu gör han vacker skärbräda åt mig av gammalt äppelträ, batteriet i gräsklipparen har slocknat av brist på användning. Igår fick vi en bukett ringblommor i olika nyanser av grannfrun, själva har vi just inga blommor kvar. Det ska bli spännande att se till våren vilka lökar som kanske överlevt hårdhänt grävande och gräsmatteförhoppningar. Några hoppas jag. Kungsliljorna vid källarnedgången lyser brandgula, och en liten överlevd rosbuske med skära (inte rosa) rosor slåss med kvickroten vid hönshusväggen.

Det regnar, få, små regndroppar. Hoppas de blir flera och större. Jag bestämmer att det är dags för kaffe, med franska våfflor, danska till börden och alltför söta, men alltid smakar det lite fågel, som vår mamma brukade säga. Tror jag, vad säger du syster min?

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Liv och död och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Slutord och ringblommor

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Det sa hon säkert. Inser mer o mer att ”ni äldre” = syster K o du, har minnen som jag inte har. Men uttrycket är bekant, om det kom från mamma eller inte ”ska jag låta vara osagt” (=ett annat citat)
  Upptäckte förresten häromdagen att ”nänns” finns med i SAOL! Trodde alltid att det var provinsiellt, dvs från mamma o mormor. Tydligen är det ett accepterat hjälpverb, ”att nännas”! Där blev jag riktigt ställd!
  Kram o godnatt! Gläds förresten över mannen dins fina inställning till hädanfärden. Måtte den dröja länge än!
  Kram
  B/

  • beskrivarblogg skriver:

   God morgon, hoppas du sovit gott! Vi ”äldre” har kanske olika minnen allihop – nänns var kul att få reda på, visste inte jag heller. Och mannen min har en pratbar inställning till hädanfärden, som förhoppningsvis dröjer. Igår fick han goda besked från sin leukemidoktor, hans vita blodkroppar var uppe i normala värden, vilket är länge sedan. Trombocyterna var dock inte OK, men det spelade mindre roll enligt doktorn. Glada blev vi. Skön fredag på dig, har du börjat jobba officiellt?

 2. Anna-Karin skriver:

  Det var vackra ”slutord” som din man kom på, tycker jag.

  En härlig helg önskar jag dig! /Anna-Karin

 3. Alltid smakar det lite fågel. Jag gillar det uttrycket. Jag gillar frasiga våfflor med. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s