Konstupplevelser i Färnebo

Konstrunda i Färnebo-trakten igen. Här finns härligt många konstnärer, och mannen min fastnade för en vacker blå trasmatta från Hagabergs-gården och två tavlor av en lokal konstnär som är medlem i det som kallas Salbohedsgruppen och ställer ut i fin miljö i Långhagen.

Sista anhalten blev Villa Vevda i Fläckebo och en mycket spännande och berättande konstnär, Birgitta Lindfors. Hon gjuter och formar glas, målar glas med glas (inte färg) och åstadkommer de mest fantastiska konstverk. Allt ifrån naturtrogen snöleopard med små, tunna morrhår av glas till fantasimönster på glasfat och –tavlor och smycken. Hon började en gång måla på porslin, därtill övertalad av en äldre dam som på något sätt sett att hon hade en konstnär i sig. Det hade hon och det har hon, jag önskar henne framgång med sin konst – kanske fortsätter hon med att lära ut hantverket till andra.

Nu lyssnar vi på väderrapporten som talar om ”extrema regnmängder”. Det gör inget, behövs fortfarande. Igår kväll var vi hos grannen och åt nyplockade kantareller på varm smörgås före kalvdansen. Grannen känner sin skog och går ut och hämtar kantareller där han vet att de finns, också nu när ingen annan hittar några. På ”mina” ställen är de som bortsprungna.

Vi fick också med oss nyupptagna rödbetor, så ikväll blir det kokta rödbetor och resterna av mannens västerbottenspaj. Förrätt överblivna kräftor från i fredags. Det ser jag fram emot redan vid frukosten!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Konstupplevelser i Färnebo

  1. Yheela skriver:

    Smaklig söndag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s