Tacksam för, irriterad av, önskar

Minsann ligger uthälld i sin stol, hon har varit ute ett par timmar och vet nog att det blir regn om en stund. Jag ska gå ner och duscha, och tvätta håret och klippa luggen. Syrran har lärt mig att hårklippning ska företas lodrätt, inte tvärs av. Det svåraste blir att få tag på klippet så att det inte sätter stopp i avloppet. Mannen min ska baka matbröd.

Jag hann inte till duschen, nu vräker regnet ner och jag får vänta. Duschrummet ligger nämligen i anslutning till tvättstugan, i ”magasinet” på andra sidan vägen. Minsann sticker upp huvudet och konstaterar att hon fick rätt. Så lägger hon sig ner igen och slappnar av så totalt som bara en katt kan.

Nyduschad sätter jag mig att skriva igen. Internet fungerar sämre än vanligt idag, och jag blir som vanligt frustrerad. Usch vad energi jag spiller på Telia, som inte ens märker det. Jag har aldrig fått en begriplig förklaring till varför uppkopplingen svajar som den gör, om det ligger ett berg i vägen ligger det ju där. Den nya musen fungerar också dåligt, kanske hänger dess funktion ihop med internet? Önskar ibland att jag kunde mera om datorer och hur de fungerar…

Det var en kortvarig regnskur. Inte alls så mycket som behövs för att det ska bli några kantareller.

Min skrivlust är försvunnen. Jag hittar den inte. Antagligen beror det på att jag mår bra just nu, och bra är inte mycket att skriva om. Konstigt egentligen att jag har så många fler ord för ”illamående”. Såg någon på Facebook som skrev ”tacksam för-lista” respektive ”irriterad på-lista”, den första var kortare men vägde tyngre än den andra.

Så, vad är jag tacksam för just idag? Att jag är frisk, att jag inte har invalidiserande ont i höften, att jag sitter där jag sitter, med mannen jag älskar, att jag inte spelar på nätet, att jag känner mig ren och fräsch, att jag sovit gott i natt, att jag fick en SMS-kram av barnbarnet häromdagen, att jag just talat med en av sönerna (den som ringer), att vi lagt in egenodlade gurkor för snabbsaltning (utökade med några köpta), att vi har 111 tillagade sniglar i frysen för framtida gratinering, att jag har en dator som fungerar även om internet inte gör det, att mannen min är hanterligt frisk, att Minsann mår bra, att sönerna med familjer veterligt mår bra, att jag bor i Sverige.

Irriterad på-lista: framför allt här på landet TELIA och INTERNET som inte fungerar, höften som gör att jag inte kan sitta stilla så länge, eller oftast sova gott hela natten.

Jag får verkligen fundera, det tycks inte vara så mycket som gör mig irriterad just nu! Bra!

När jag nu ändå håller på så kan jag ju skriva en önskelista också: Det viktigaste är att höftoperationen går bra och att rehabiliteringen går så snabbt den bara kan. Jag ser inte fram emot att linka omkring länge. När jag väl är igång igen skulle jag gärna resa bort från Sverige, fram i november-december, vart spelar inte stor roll. Thailand planerade vi för i fjol, men det är inte aktuellt i år – mannens min hälsa tillåter inte det resmålet. Kanarieöarna kanske. Som vanligt önskar jag mig också en egen bil, önska kan jag ju. Och förstås någon sorts ordning och reda i alla mina ord, så att min bok äntligen kan komma ut, på Minsann förlag. Bättre ekonomi behövs för alltihop utom höftoperationen, den får jag sägas ha betalt via mina skatter tidigare i livet.

En jämförelse av önskelistan ovan och tidigare sådana visar att bil och resa finns med nu som då. Sedan jag skrev senaste listan har jag fått mitt egna hyreskontrakt. Jag har fått flera bokhyllor (även om jag gärna skulle ha ett par till även nu). Och något solparasoll blev det inte i sommar heller. Bil, resa, parasoll önskar jag mig alltså. I övrigt intet, annat än ett gott liv! För alla.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i önskelista. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tacksam för, irriterad av, önskar

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Med önskemålen ”bil, resa, parasoll” kan jag inte annat än säga: Lyckliga människa, njut av livet!
    Kramar en masse från syster B.

  2. Viveka skriver:

    Instämmer med Barbro! Du är för härlig! Kram på dig och hälsa så gott!

  3. Det är spännande med listor. Gamla och nya. Kunna jämföra med hur det var förr. Bra att din tacksamhetslista är längre. Nackdelen att du inte har något att skriva om. Det är bara att hoppas att din önskelista blir uppfylld. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s