Väderprat mm

”Nu har det varit väldigt tyst på bloggen! Beror det på fullständig harmoni i vardagen (hoppas jag) eller vadan denna tystnad?

Vi är många som saknar dina texter, syrran!”

Så skriver min kära syster i mejl till mig – och jag svarar att harmonin är tillstädes och möjligen hindrandes skrivande, men framför allt har det handlat om vedkapning och dito klyvning och annat som jag kan göra nu, men inte om ett par veckor. Den 12 september ska nämligen min högra höft opereras, och till och med jag inser att jag inte blir särskilt rörlig de närmaste månaderna…

Skrivlusten har inte heller varit påtaglig, jag läser (har just avslutat Christian Petris ”Pappan”, och det var en mycket bra bok) och räfsar lönlöst bland lindfrön och löv, beundrar grannens två meter höga solrosor och jämför med mina som är ungefär 2 decimeter höga och magra. Inte undra på, de har varken fått vatten eller annat godis på hela sommaren, kommer dessutom ur fågelfrön och har sått sig själva.

Idag kom några droppar regn till slut. Jag kan inte komma ihåg att jag faktiskt längtat efter regn förut. Nu lyser regndropparna i solen som åter tittar fram. Igår kväll ”torråskade” det, men inget regn. Och det man trodde var Riala-vargen som hittades död i en grusgrop visade sig vara kadavret efter en hund. Var vargen är för närvarande vet ingen, reviret verkar ha varit tomt hela sommaren.

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i livet och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Väderprat mm

  1. Det är bra om du har harmoni i vardagen, men jag undrar alltid när jag gör mina bloggrundor hur det är med de som inte skrivit på länge. 12 september låter bättre än dagen innan som är ett svart datum i världen. Låt oss hoppas att det går bra och att tiden efteråt går så smidigt som möjligt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s