Loppis

Loppissöndag, med hem: tunna brallor à 10 kr, två gamla vackra slevar och en potatisstöt allt i trä för 14 kr, en kopparnågonting som sägs ska bli en lampa à 40 kr, en liten lackask för virktråden eller snöret man binder ihop söndagssteken med (hål i locket) à 10 kr, och fyra filbunkeskålar i glas med fyrklöver i botten, 20 kr. Det dyraste blev kartongen med kokosbollar, den kostade 70 kr. Jag lyckades låta bli att köpa en riktigt snygg vackert mjukgrön mockajacka med österrikiskt stuk för 150 kr, den behövde jag absolut inte… Inte som resten menar jag.

Inget regn ännu, men blåst. Minsann hålls mest inomhus, hon gillar varken det ena eller det andra. I morgon ska jag in till sjukhuset för provtagning, och på onsdag för ”inskrivningssamtal” – mannen min är i stan kvällen före och måste tyvärr ta sig hit ut igen på morgonen – när Stockholm är oframkomligt tack vare Obamas besök. Hoppas han kan komma hit i tid – annars får jag väl få informationen när jag skrivs in. Inte mycket vi kan göra åt Obamas besök ju.

Vi fick rödbetor, morötter och gurka av grannen igår. Åt kokta rödbetor med kokt skinka till, jättegott. Och lade in gurkor, både snabbsaltade och andra. Plus ytterligare ett antal gurkor att göra något med. I morgon. En knippa av grannens dragon hänger på tork över vedspisen. Den trängs med mina nya gamla slevar på ”snöret” som mannen min gjort av en vackert böjd tunn avskalad gren. Där hänger också ett gammalt durkslag, en kopparskopa och diverse nyare ofta använda köksredskap, plus en krokad grytlapp från Hörnsjöfors.

IMG_0764

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i livet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Loppis

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  En gissning: han kommer inte. (Obama alltså). Hoppas allt går bra för dig/er med transporter o dyl.
  Kram
  B.

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej du – har du inside information? Det kommer nog att fungera med transporterandet – hoppas du har det bra med dina höfter!! I veckan ska väl du också till doktorn? Kram på dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s