Småprat en måndag

Provtagning på Norrtälje sjukhus, socker, salt, blodvärde, blodgrupp och EKG inför höftoperationen. Än så länge både snabbt och smärtfritt.

Nu är vi hemma igen, vädret varierar mellan små regnskurar och svart himmel respektive bländande sol och bara några få moln. Blåser gör det dock hela tiden. Katten ligger inomhus i fall att – och passade på att kräkas på hallmattan när vi var borta. Inga synliga möss dock, enbart torrfoder. Lite energilös är hon idag, om av väder eller annat visar sig väl.

I morgon åker vi in till Stockholm, mannen för att gå på fest på kvällen, vi andra följer med. Sedan ska vi försöka ta oss till huset i Västmanland några dagar, jag lyckades boka om tiden för ”inläggningssamtal” till samma dag som själva inläggningen äger rum. Min inför operationen alltså.

Förhoppningsvis har tomaterna mognat under vår bortovaro så att vi kan plocka några, och kanske kan vi t o m ta en sväng i skogen och se om någon svamp finns. Karl-Johan vore inte dumt. Tre paket kräftor ligger på lut i frysen, mannen min är kräftoman – och i kylen väntar surströmmingen på en vacker kväll när vi kan sitta ute och äta. Jag gillar surströmming, men aldrig någonsin inomhus.

På biblioteket idag plockade jag med mig några böcker från den hylla där ”allmänheten” får ställa böcker man inte längre själv vill ha kvar – jag bär också dit dubletter av egna böcker. En kvinna som satt och läste en tidning i närheten blängde (enligt mannen min) ytterst ogillande på mitt tilltag. Kanske trodde hon att jag helt ogenerat snodde ett antal böcker? Eftersom jag inte såg henne kunde jag inte fråga…

Bra idé tycker jag att även biblioteket bidrar till att böcker cirkulerar, inte bara till låns. Och bra med möjligheten att låna e-böcker, jag ska snarast låna Joanna Björkqvists ”Närmare dig” som just kommit som e-bok på Grims förlag! Ska bli spännande att  läsa den.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i litteratur och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Småprat en måndag

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Bra att det gick att rationalisera inläggningssamtalet! De kan om de vill………
  Njut av kräftorna! Och solen är på väg tillbaka!!! Själv ska jag träffa doktorn i morgon.
  Kram
  Barbro
  Ps. Jag har ingen inside information, bara en intuition som ibland slår fel…. 🙂

 2. Yheela skriver:

  Det är väl jättbra att man kan komma åt att bli av med och få ta nya böcker på biblioteket.
  Kram på dig!

 3. Vad bra med en sådan hylla på bibblan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s