Myndighetskonstigheter, surströmming mm

Lördag, surströmming i kväll med grannarna. Hoppas vi kan sitta ute tills det blir för kyligt (och strömmingen är uppäten).

Igår kväll såg vi en hind med två små kid i åkerkanten, och oj vad ömtåliga de såg ut alla tre. Vi har provsmakat tomaterna, några få var röda och mogna. Alltför många gröna återstår, de hinner nog inte bli färdiga innan frosten kommer hit. Vi skördar dill och sallad och gläds åt att det är liv i den flyttade sparrisen. Humlen är full av hängen, och clematisen av ”trollhuvuden” som jag tror att vännen Karin kallade fröställningarna efter blommorna. Det är höst.

Jag förundras över Förvaltningsrättens beslut om Lundsberg, har inte lusläst artikeln, men tillåter mig bli arg över underkännandet av Skolinspektionens beslut. Dags att lägga ner den ena eller andra myndigheten? ”Lucka i lagen” antyddes, och någon annan förklaring är inte acceptabel. Snabb lagändring behövs. Vissa ärenden är tydligen prioriterade på Förvaltningsrätten, mitt överklagande av Socialtjänstens negativa beslut om behandling för spelmissbruk tog nära ett år… Det är skillnad på folk och fä.

I övrigt är det nog så att jag förbereder mig för operationen av höften på torsdag nästa vecka. Jag sover lite knackigt, och är allmänt stingslig. Mannen min duckar emellanåt, men om en stund ska han baka sitt goda matbröd och jag ska försöka vara snäll och inte komma med onödiga kommentarer.

Vi åker hem till mig på måndag efter visit i Kopparberg/Löha os goda vänner på söndag, kräftätande planeras. Det känns som om jag vill städa lite extra i huset medan jag kan. Borde t ex tvätta fönstren. Vi får väl se hur det blir med den saken. Wssssssssdsccccccccccx = Minsann tar en promenad över klaviaturen till mitt knä. Nog skrivet!

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i hööööst och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Myndighetskonstigheter, surströmming mm

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Skit i fönstren! De sitter där de ska även efter jul………
  Hoppas vi ses på måndag!
  Kram
  B/

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Ja, hoppas jag med – vi åker till Karin, är du där? Och, fönstren sitter där de sitter (tycker mig minnas att även du städade innan du åkte in till sjukhuset?)… Du vet, ungefär som rena underbyxor ifall att! Kram på dig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s