Gröna tomater och äpplen

Har just mejlat recept på syltade gröna tomater till mannen min som sitter bredvid mig vid köksbordet. Tänkte han ska syssla med sådant när jag inte är hemma några dagar. Huset är dammsuget, tvätten torkar i vinden, jag har plockat fram det lilla jag ska ha med mig in till sjukhuset: datorn och telefonen är det viktigaste, men rena trosor åker också med, och toalettsaker, tunn morgonrock. Och någon fysisk bok utöver de elektroniska. Det hade varit praktiskt med en Ipad i stället för datorn…

Marken utanför huset är täckt av torra löv, gräsmattan är mera brun än grön, allt längtar efter vatten. Jag har aldrig sett så lite vatten i ån här, men änderna plaskar ändå och ser ut att trivas. Vid stora huset borras efter bergvärme, gamla uthuslängor rivs för att ge plats för nya garage byggda i gammal stil. Full fart överallt. Utom i fönsterkarmen här i köket, där ligger Minsann och blundar med åtminstone ena ögat. En stund.

Vi fick äpplen av grannen innan vi åkte hit, så nu läser mannen min recept på äppelpaj mm äppligt. Hans egna två träd gav inte ett enda äpple i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i hööööst och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Gröna tomater och äpplen

 1. Skrivmoster skriver:

  Kära Margareta, tittade just in här och ser att du ska opereras snart. Då vill jag önska dig lycka till och snart är du på benen igen. Då hoppas jag du ska slippa din onda höft och kunna få röra dig obehindrat efter läkning och träning. Varm kram!

  Gilla

 2. Viveka Seborn Roger skriver:

  Lycka till med operationen. Förstår att det ska bli skönt att bli av med dina smärtor i höften. Varm kram Viveka

  Gilla

 3. Stort lycka till med allt. Är det någon viss tid imorgon som jag ska tänka extra på dig? Styrkekram

  Gilla

 4. Karin skriver:

  Så skönt att få höften opererad. Fast det kommer du kanske inte att tänka de första dygnen. Men sedan, när du kan gå som du vill och slipper ha ont. Hoppas du är där snart!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s