Läget

Söndag, 18 dagar efter operationen av höften. Ont. Sover dåligt. Orkeslös. Sammantaget hyfsat OK ändå. Men trist. Återbesök på sjukhuset i fredags sade att såret såg bra ut och sjukgymnasten gav mig ett nytt program att träna. Vissa av rörelserna gör mycket ont, och kanske lika mycket nytta?

Nu är vi i huset utanför Sala, eldar, jag sover därnere i kammaren i perfekt hög hård säng. Minsann jagar och patrullerar just nu längs ån.

Mannen min skördar den sista ej frusna dillen och persiljan, ett antal gröna tomater fick skatta åt förgängelsen. Närmast ska han kolla potatisen som dykt upp i jordhögen vid hönshuset – kanske finns där något.

Han har stort tålamod med mitt korta humör, jag försöker allt jag orkar (men det är inte mycket) att inte låta min irritation gå ut över honom. Jag spiller ibland.

Önskar att jag hade skrivlust i fingrarna. Det har jag inte. Just nu sitter jag uppallad i sängen med kuddar bakom ryggen och datorn på kudde i knät. Noll skrivlust. Räcker bara till en lägesrapport. Ikväll ska jag lyssna till vännen Svenarne i radions ”vid dagens slut” – han har rubriken ”var är ni nu, ljuva drömmar…” – de orden har spelats upp i mitt inre de senaste veckorna. Kanske naturligt i den här åldern, och skraltigheten?  Lyssna ni också, Svenarne medverkar i flera program framöver, och jag garanterar att han är värd att lyssna till. Han kan hantera sina ord.

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i då- och nutid och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Läget

 1. Svenarne Janssson skriver:

  Tack för dina fina ord! Önskar dig god – och snabb – återhämtning, så att ni får ta hand om hösten någorlunda bekymmersfria och friska. Kram! / Sa

  Gilla

 2. Skrivmoster skriver:

  Jag förstår att det kan kännas segt att rehabilitera sig efter en höftoperation. Nu får du lägga din energi på att bli pigg igen och skriverierna får vänta. Åtminstone jag är glad åt att få läsa dina lägesrapporter – gott så! Klart jag ska lyssna på Sven-Arne! Han har en förmåga att få orden så skimrande och innehållsrika. Njutbart!!
  Kram och fortsätt krya på dig! 🙂

  Gilla

 3. l skriver:

  Jaa höftop är inte lätta, det vet jag efter 16 år med sjukgymnastik.
  Träna träna och träna- det gör nytta. Tro mig.
  Däremot när jag jobbade på sjukhus så fick pat vara kvar minst 3 veckor för att komma igång. Man måste ha motivation att träna upp musklerna runt det op stället.
  Höft / knä programmet sitter i märgen på mig numer.
  Hade varit kul att veta vilka rörelser du fått?
  Du bör göra träningsprogrammet 2 gg/ dag.
  Hoppas det blir bättre och lycka till<3

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Tack min okända vän – jag tränar och morrar! Stretcha benet rakt bakåt, lyfta ett ben i taget (!) när jag håller i mig lite lätt i en stol, häva mig upp på tårna, etc – och alla övningarna (det är några till) ska göras 3 ggr per dag… sovläge är fortfarande svårt att hitta, men träningen gör nog nytta, även om den gör ont. Ha en fin måndag!

   Gilla

 4. Karin skriver:

  Förstår dig så väl! Jag är väldigt dålig på att må dåligt och när jag någon gång drabbats av någon skavank har det nog varit mer synd om omgivningen än om mig själv. Så krya på dig allt vad du orkar! Och det där med träning är faktiskt väldigt bra.

  Gilla

 5. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Tänk att vi har det så svårt med hjälplöshet och beroende och att behöva be om hjälp. I alla fall gäller det mig och kanske också dig? Konvalescens efter höftoperation är en bra övning i det upplevde jag.
  Kram kära surpuppa!

  Gilla

 6. Spy du ut din galla då och då, men glöm inte att kämpa på med din läxa. Belöning väntas förhoppningsvis om några veckor, steg för steg. Om du bara kunde hitta sovställningen skulle mycket vara vunnet på många plan. Mer krafter och bättre humör på dagarna. Givetvis lyssnade jag på SvenArne i söndags kväll. En kort och trevlig behållning. Jag gillar den mannen. En bra radioröst. Mysig dialekt. Mycket tänkvärda ord som jag sög i mig. Nu gäller det att inte glömma de andra söndagskvällarna. Jag har gjort anteckningar. Må så gott du kan. Kram från Bosse

  Gilla

 7. I mitt huvud skriver:

  Ta hand om dig, och tillåt dig att gnälla ibland. Ingen som helst mening att lida i det tysta. 😉 Hoppas höften läker bra så du snart är på benen igen.

  Gilla

  • beskrivarblogg skriver:

   Här lids inte i det tysta, fråga mannen min! Men det blir nog bra till slut, det är ju bara tre veckor sedan idag – det är bara tålamodet som tryter emellanåt… Tack för läsning!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s