Meditatation (ur operan Thais)

Meditation (ur Thais, opera, lärt känna via Svenarne Jansson) i hörlurarna bäddar in min själ och resten av mig i ljuva toner. Får mig att räta lite på ryggen där jag sitter vid köksbordet. Känna mig lite mera i min kropp än jag just nu gör. Mera medveten om mig. Vad det nu ska tjäna till. Jag tycks ha fastnat i novembergnäll trots att det är ett par dagar kvar av oktober.

Om inte annat så kan jag gny över att mallen jag använder för att skriva ”hoppar ur” ungefär här, varje gång. Jag får korrigera och fixa till på nytt – och vet inte hur man gör för att få mallen att hålla hela vägen.

Kanske kommer mannen min hit i eftermiddag (han vill inte köra i mörker) eller så kommer han i morgon – troligen det sistnämnda. Har för mig att han pratade om saker han skulle göra i stan, och de lär han inte ha hunnit med idag. Inbillar jag mig, får väl veta lite senare vad han uträttat.

Himlen är dramatisk, sol växlar med moln i alla nyanser av grått och blått. Och vitt mot knallblå himmel. Talgoxarna far omkring därute runt talgen, Minsann sover på köksbordet och bryr sig inte. Vedspisen sprakar. Musiken i mina öron är just nu ganska uppfordrande, inte så ljuv som i början, mera i takt med hur jag känner mig. Sprattlig, seg samtidigt. Upp och ner. Initiativlös. Apatisk vore att ta i, men passiv täcker nog hur jag känner mig för ögonblicket. Vet att det kan ändra sig fort.

Den här musiken får mig att minnas minnen jag inte vill ha, tänka tankar jag inte vill tänka. Kanske är det sådant som kan kallas medvetenhet, och liv – även om eller när det är obekvämt.

2013-10-29 14.30.32

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Meditatation (ur operan Thais)

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Hemma igen efter en skön sejour i La Douce France, som verkligen visade sig från den ljuva sidan. Så kul dock, att komma hem och se att det är full fart på bloggen! Och bra fart! Det var kvällens nöje. Fortsätt så! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s