Musäventyr

Har en fungerande mus igen! Till datorn.

I förrgår dog den relativt nyinköpta vackert illgröna musen, om av slut på batterierna eller annan åkomma är oklart. Inga sådana batterier i någon låda, i hörlurarna, men flyttade på ville inte heller de i musen. Där satt jag, pekplattan på datorn hade jag inte aktiverat, så ingenting fungerade.

Jag letade fram min gamla Samsung (som jag visste något var galet med, men inte vad). När jag försökte skriva visade det sig. Ungefär varannan bokstav är förvandlad till en siffra – och sådant har jag ingen aning om hur man eventuellt fixar. Grävde fram den avställda laptop jag fått av bästa vännens man – fick internet att fungera på den, men den behöver uppdateras i ungefär tre veckor (kändes det som) efter att ha varit oanvänd mycket länge… Här fick mitt dåliga minne en snilleblixt. Ut i skrubben vid altanen, och till en kasse högst upp på en hylla.

Bland sladdar av obekant nytta, ett externt tangentbord, en extern liten hårddisk (?), en rund kamera för datorn – fanns också en mus med en grunka till som ska stoppas in i en USB-port. Och den storleken på batterier hade jag i lådan. Så nu kan jag vara härinne igen, i den här världen som blev väldigt viktig när den var oåtkomlig! Lite läskigt.

Igår kväll satt jag en stund och skrev för hand. Det gick för långsamt, och blev stressigt. Har inte sett efter idag om jag kan tyda alla kråkfötterna och förkortningarna. Jag är definitivt tangentbordsberoende. Fungerande tangentbord och datorer. Och möss.

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s