Trött på…

Trött på Facebook, trött på allas reklam för sig själva, allt gnäll, alla klokskaper i form av små skyltar – vilken tur att jag kan bestämma själv om jag vill titta in eller inte! Vill inte stänga helt, har några vänner där som jag vill hålla kontakten med.

Det kanske mest handlar om att jag är trött på mig själv. Solen skiner tveksamt mellan molnen, Minsann ligger på köksbordet efter en vända utomhus, det är tyst och stilla härinne. Utanför huset är aktiviteterna i full gång, den ena grävskopan gräver upp och den andra tycks gräva igen. Det ska småningom bli en ny bro över ån, begriper förstås inte hur det ska gå till – men jobbas görs det.

Bilar med byggfjuttar, rör, grus och grövre grus – och gubbar, överallt. Inte en kvinna inom synhåll. Funderar över logistiken i ett projekt som detta. Den relativt nyanlagda parkeringsplatsen utanför köksfönstret är nu en stor jord- och stenhög, vid sidan av en kanal med vatten från ån. Vart ska det vattnet? Över vägen och förbi min vedbod? Och gräsmattan som vältades så omsorgsfullt för några veckor sedan är nu täckt av vit plast underst, och grus ovanpå så att grävskopor och tunga lastbilar kan köra fram till åkanten. Paddocken framför stallet är också täckt av grus, stängslet borta. Och stängslet runt hästhagen på andra sidan vägen har flyttats inåt flera gånger de senaste veckorna… Någon har säkert kontroll över det hela.

När ån väl är torrlagd (!?) lär det ska komma arkeologer hit och se vad som kan finnas därnere. Traditionen säger att någon sorts bro legat där sedan urminnes tider. Projektmänniskorna hoppas förstås att man inte hittar någonting som kan fördröja vägarbetandet och rivningen av den gamla sågen/kvarnen.

Min enda promenad hittills idag var till brevlådan, för att hämta tidningen och faktura från Stockholms Bostadsförmedling – exakt likadan som den jag fick i förra veckan, men med följebrev om att den första var fel? OK, jag betalar enligt den senaste. Och så information från Kronofogden om att jag har skulder. Det vet jag, betalar av på några bredvid det officiella, och via indrivning av delar av pensionen. Inga nyheter där alltså. Inga okända fasligheter heller. Men kanske en trist påminnelse som sätter sig i mitt humör för dagen. Kaffedags.

2013-10-29 09.52.27

 

 

 

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Trött på…

 1. A.. skriver:

  Håll nu ångan uppe! Fb är bra, men också frustrerande. Som du säger, kan vi själva välja – även om vi kan frustreras över allt och alla, så är det säkert andra som också frustreras över oss. Det är svårt att vara människa. Allt gott till dig idag, denna gråmulna höstdag. /A..

 2. A-Lott skriver:

  Hej Margareta:)

  Vi tycks gå i liknade funderingar idag. Skrivandet, livet, kontakten med samhället, ja, lite så där.
  Så gå gärna in och läs vad jag skrev alldeles nyss i länken:
  http://1av3.se/profiles/blogs/vi-haaaaar-det-b-st-h-r-p-1av3?xg_source=activity

  Kram från A-Lott

  • beskrivarblogg skriver:

   Har varit in och kollat, bytt bild dessutom. När kommer du hit? Runt nästa helg är Ulf på jakt och alltså inte här – men du är välkommen när som helst, kan vet att vi vill vara ”karllösa” – kram på dig!

   • A-Lott skriver:

    Aaaaa… låter bra för det är klart som korvspad att inte vill vi ha några karlar närvarande med vårt käringsmöte 😉
    Kan då berätta hur det börjar röra sig lite försiktigt med affärerna. Några har hört av sig och är intresserade av min lokal, men inga beslut ännu. Tänk om jag kunde bli pank och fågelfri till nyår. Suck va skönt det skulle va ;-))

   • beskrivarblogg skriver:

    Vi hörs om när det passar dig – bra att det rör på sig om lokalen! Kram på dig/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s