Musik och energi

Johanna hävdar att hon får massor av energi av att lyssna på La Traviata – så nu testar jag. Njuter av musiken gör jag, när jag väl kommit ihåg alla sladdar som ska hit och dit (har ett sladdparadis bredvid datorn just nu). Minsann är ute sedan i morse och snart börjar jag undra vart hon tagit vägen. Såg en svart katt bortåt stallet nyss, men det var nog den stora stallkatten. Mitt i synfältet ligger just nu två stora avloppstankar som väl ska grävas ner någonstans. Förhoppningsvis snart, för vackra är de inte.

Nu har jag Van Morrison i öronen, La Traviata tog slut av okänd anledning. Antagligen måste jag manuellt hantera uppspelningen av nästa skiva på spellistan? Det har jag inte lust med när jag skriver samtidigt. Van Morrisons nasala röst duger fint den också, den känns mera bekant än Traviatan. På fredag är det november, den månad på året som jag bestämt mig för är mörkast, deppigast, svårast att uthärda. Inte för att december med julhysteri överallt är mycket bättre, men det är ändå ett kliv mot bättre och ljusare tider. När snön kommer blir det lite lättare att stå ut, även om den ska skottas och flyttas på.

Velar hit och dit angående NaNoWriMo. Ska jag eller ska jag inte? Det där beslutsamma sittandet vid datorn för att  klämma ur sig 1667,5 ord varje dag – eller jämna till det med mera eller mindre någon dag – är i sig en nyttig disciplinär övning. Men för min del har det inte blivit så mycket mera. Jag har visat mig själv att jag kan genomföra detta. Alla orden har jag inte hittat någon användning för. Kanske handlar användningen om att jag fått dem ur mig, utan att därutöver hantera dem.

Svenarne föreslog häromdagen att  jag skulle försöka sätta mig in i Minsanns värld och skriva om oss. Jag har tänkt lite på idén, men känner inte riktigt för att försöka prata kattspråk. Tror hon skulle bli förnärmad om jag försökte. Visserligen pratar jag ingen vettig svenska när jag samtalar med henne, men det hör ju bara hon och jag (och ibland mannen min, men han har inte protesterat ännu). Och det språket går inte att transskribera till begriplig svenska. Tror inte att jag själv ens skulle kunna stava till orden, eller det som mera är läten.

När jag nu fått ordning på mus och hörlurar inser jag att jag saknat musiken en lång tid. Uppe i huset utanför Sala fungerar det inte på grund av odugligt internet. Och efter lång tid utan musik ”glömmer” jag bort att jag behöver den. Den gör mig glad, ledsen, får mig att vilja dansa och röra på mig, le och se allmänt fånig ut, eftersom ingen mer än jag vet varför jag har just den minen just då.

Hörlurarna får åka ner på halsen i takt med reklamen. Den tycker jag inte om, men som tur är går den fort över.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Musik och energi

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Låter som en mycket intressant idé att skriva ur Minsanns synvinkel! Glöm att hon är en katt, tänk dig att hon är en medmänniska. Det skulle vara kul att läsa om hur hon ser på dig……. 🙂

 2. A-Lott skriver:

  Svenarne har gett dig en alldeles utomordentlig infallsvinkel. Minsann skulle kunna hålla på hela november och berätta både det ena och det andra. Hon har ju både ögon och öron och vuxet språk har hon. Ingen unge längre. Klok är hon säkert också och helt logisk i sina tankemönster.
  Ta chansen Margareta och prova på. Jag använde min gamla Tusse under ett helt år när jag kåserade för en tidning. Han blev nästan en kändis 😉
  Kram

  • beskrivarblogg skriver:

   Kram tillbaka – jag ska använda Minsann hela november! På något sätt, hon är klokare än jag många gånger. Idag är jag t ex nyfiken på vad hon haft för sig hela dagen, hon försvann ut vid halv 10-tiden och kom hem igen när klockan var 18! Kram på dig min vän, hoppas det går bra med din lokal!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s