Tunga tankar

Tänker på den knarkdöda mycket rika Rausing-kvinnan vars man gömde henne hemma när hon dött – hon ville begravas i Sverige, men begravdes i USA av sina föräldrar. Inte för att det spelade henne någon roll, hon var ju död. Men varför är det intressant att tala om för oss läsare av diverse sk kvällstidningar? Intressant är det ju, jag har åtminstone läst rubrikerna. Kanske enbart det faktum att rikedom inte skyddar mot privat misär och olycka?

För egen del våndas jag över sådant jag inte kan påverka. Jag kan inte få en kär människa att leva sitt liv på ett sätt som inte skadar hen eller någon annan. Jag kan inte resonera, be eller gråta, tjata eller bråka. Emellanåt gör jag alltihop, till ingen nytta. Jag blir enbart deprimerad, och hen går förstås i försvar.

Eländet på Filippinerna kan jag inte ens föreställa mig, hela mitt inre ställer upp allt av murar som finns för att inte ta in. Varken hjärta eller hjärna står ut. En hundralapp köper mig fri ett ögonblick.

Just nu är livet tungt, för många av oss, överallt i världen. I det stora och i det lilla. Det privata och det offentliga. En sorg som tydligen drabbat många i Sverige är att Portugal vann fotbollsmatchen igår. Det är en ledsnad som inte berör mig alls. Men jag pratar med Gud, vad och var hen eventuellt finns – och ber på mitt oreligiösa sätt för alla behövande, inklusive mig själv.

 

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tunga tankar

  1. Skrivmoster skriver:

    Så länge vi kan känna så lever vi … det finns många att känna med. Ibland orkar man inte ta in allt utan har nog med det som sker i ens egen omgivning. Tack för din text!

  2. Viveka skriver:

    Kära tankar till dig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s