Kniiipsurt

Slåss med mig själv och min irritation som tar sig konstiga uttryck ibland. Som nyss när mannen min och jag inte förstått hur kniporna skulle lagas till. Jag trodde att han skulle göra dem i gryta och ”hjälpte till” med att göra i ordning lök, vitlök och morötter. Han hade räknat med att bryna dem och sätta in dem i ugnen – lite grann, och då behövdes ju inga morötter etc som inte skulle bli färdigt lika snabbt som knipbrösten. Jag lägger grönsakerna i plastburk och är SUR. Han går och vilar en stund. Sås har jag fått äran att göra, vet inte hur när jag inte får någon buljong. Får väl ta lite av laxbuljongen från igår, knipan äter väl fisk så det kanske fungerar? Struntsamma. Nu vilar knipbrösten inlindade i bacon i kylen, mannen min får laga till dem som han vill.

Det är inte kul att bli så där dumfrustrerad att jag inte vet hur jag ska ta mig ur det. Ett sätt att hantera situationen är att skriva om den. Mannen min har sitt sätt, han går undan. Det gör mig ännu mera irriterad, för det mesta. Idag försöker jag hålla tillbaka lite, det blir ju bara så grinigt. Han vill glädja mig med egenjagade knipor, och jag förstör stämningen med mitt humör.

Det reder sig förhoppningsvis. Än är det bara mörk eftermiddag, kvart över 5. Ingen middag i det här huset före 7.

När jag har hörapparaterna i, som nu, hör jag hela tiden datorns fläkt som drar igång väldigt ofta. Det är också irriterande. Fullmåne lär det vara ikväll, kanske är det den jag ska skylla på?

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kniiipsurt

 1. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Hej där surpuppa,
  ja, man blir ju sur, retlig, irrationell mm mm mm när man inte får sova! Sova, sova, sova,sova, det är a och o. Gör vad du kan, hoppa inte över insomningstabletten! Det är inte duktigt i ditt läge.
  Godnatt och sov gott, båda två!
  Och massor med kramar förstås!

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Härligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s