Omsorgsutförare – fy f-n

I dagens DN finns en bilaga om vård och omsorg. Där har HSB Omsorg en annons med frågan ”Vem ska betala för våra äldres livskvalitet? De äldre själva, OMSORGSUTFÖRARNA (mina versaler) eller kommunerna?” mm.

  1. Omsorgsutförare är ett ord som gör att jag gnisslar tänder (jag har dem kvar), jag får ont i själen, jag har lust att slåss. Jag är en av ”våra äldre”, jag har betalat för en värdig avslutning på mitt liv när den tiden kommer – några omsorgsutförare vill jag aldrig möta!
  2. ”Våra äldre” gör oss som slutat vara ”närande och enbart är tärande”, dvs vi som jobbat färdigt i våra jobb och numera lyfter någon slags pension i stället för lön – ”våra äldre” samlar ihop oss alla under en och samma hatt, och den hatten har skapats av ”våra yngre”.
  3. Vilken jäkla copywriter har åstadkommit annonsens text, vem på det som tydligen heter HSB Omsorg har godkänt formuleringarna? Och vem har uppfunnit det hemska ordet ”omsorgsutförare”…

 

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv. Och min bok heter Free Spin - berättelsen om mitt spelmissbruk. Utgiven på Ordberoende förlag.
Detta inlägg publicerades i äldreboende och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s