Ljuset är tillbaka, i huset

En bild, ”stillhet mitt i stormen”, tända ljus och min systers gravsten. Inlagt på FB av en av hennes döttrar. Vackert. Jag saknar henne, som jag saknade henne också när hon levde, jag mitt liv och hon sitt.

Jag är en lipsill dessa dagar. Allt och ingenting får mina tårar att rinna över. Hormoner kan jag nog knappast skylla på, taskiga slemhinnor i ögonen duger kanske som bortförklaring. Fast, varför förklara bort. Varför inte förklara för sig att just nu är du ledsen, Margareta, och det är helt som det ska vara, ibland. Inte alltid. Inte för ofta. Men ibland. Ljuset i huset blinkar, det är också lite till och från. Har fyllt vattenkokaren med vatten, så att jag kan få te i morgon bitti oavsett elektricitet – vedspisen går ändå.

Nu har jag musik igen, online en stund medan alla andra musikstycken markeras om till offline. Klassisk ordlös musik är det som fungerar bäst för mitt parallella skrivande. På Facebook är det advent så det skvätter, ljus, lussekatter, tomtar och diverse julotyg – julmusik! – överallt. Jag blir alldeles övermätt, och vill bara dra långt bort där man inte vet vad jul är. Eller firar med en massa konstigheter. Glögg t ex – gillar jag inte. Någon som har två tonåriga barn har slagit in 150 (kanske minns jag fel, men obegripligt många i alla fall) småpaket till ”barnen”. Och tycker det är roligt. På allvar. Tur att vi finns av alla sorter vi människor.

När jag växte upp var julen bara osäkerhet och oro inför ledighet och drickande och bråk i familjen. Där började mitt avståndstagande. Sedan blev jag jul-mamma med gran och julklappar och det hela – nu behöver jag inte vara så julig längre. Mannen min älskar jul och allt vad därtill hör, om han fick skulle han äta lutfisk varje dag hela december och i januari också. Riktigt så förtjust i lutfisk är jag inte, men någon gång i helgen vill jag ha det. Och jag gillar en del av julmaten, julklapparna kan vi hoppa över.

Nu säger Telia att jag förbrukat 6GB idag! Hur är detta möjligt? Jag förstår inte, skickar fråga och får veta att man har tekniska problem för närvarande. Hoppas meddelandet är fel!! En dags snabb uppkoppling får mig att allvarligt överväga att byta leverantör. Här blir jag inte ledsen, bara arg och oförstående.

 

 

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s