Blandu

Tgytygggg

Minsann tar en genväg, då ser det som ovan.

Jag har kapat och klyvt, staplat och tagit in ved. Kroppen är mör, tog dessutom en kort promenad i det vackra vädret, plus 9 grader för en stund sedan. Nu mörknar det, jag har fått vatten i kranarna igen, ett rör grävdes sönder för några timmar sedan. Den gamla bron är snart helt borta, lyktstolpen har stagats upp med stöttande brädor, och det grävs, grävs. Hittade mosters varmare täcken, och ska bädda om. Köket och hallen är dammsugna, mattorna skakade. Lite fräschare.

Ser i tidningarna att det lär ska komma rejält med snö om några dagar, då bör jag baxa in klyv och kap i källaren, hur nu det ska gå till. Får väl ställa mig där och se hjälplös ut, så kanske någon av gubbarna kommer till min hjälp. De var ju på väg häromsistens.

Wolf Hall ligger på köksbordet, den lockar mig inte riktigt. På sängen ligger Bernhards Utplåning, som bland mycket annat också handlar om huvudpersonens födelsehem, Wolfsegg. Mycket vargar just nu, men inga här i trakten vad jag vet. De tycks ha försvunnit. Vildsvin finns det däremot, och fasaner. Igår pratade jag med en man som bor i grannskapet och tagit sig en promenad över en åker med sina två vackra rödbruna settrar – jag har dåliga kunskaper men tror att det var den sorten. De hade lyckats hitta flera fasantuppar som fick fart därute, och han hade all möda i världen att hålla hundarna. Och så satt en liten dunig – mera vad färgen beträffar än fjädrarna – fågel, som jag inte känner igen, på planket nära fröautomaten. En gråsiska? Rosenfink? Vad vet jag, men vacker var den.

Posten har inte hämtat den bok jag lagt i lådan, och flaggat för. Likadant i fredags. Såg häromdagen på Facebook att posten tydligen bär ut brev i mån av tid, inte alla dagar. Kanske har de ett nytt system även för hämtning? Noll service, liksom noll service hos Telia – inget svar på mejl, men det har ju bara gått två dagar, och mejl är ju så långsamt… Mannen min skulle fått sitt bredband installerat av Telia i stan igår, ingen kom på hela dagen. Hur det gått idag vet jag inte, men jag vet att han inte hade möjlighet att sitta på plats och vänta idag som igår. Hans ”ärende” har nu pågått i en dryg månad, men löfte om kreditering på någon framtida faktura – men vad hjälper det, han kan inte använda sin dator.

Tillägg: Det tog 13 minuter att få in den här texten i min blogg. Telia säger ”surfa, men med lägre hastighet” – den lägre hastigheten stämmer, särdeles mycket surfande lär det inte bli.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s