Karins skrivtips

Snön är på väg. Jag har rustat med vatten, ljus och ved. Och snöskyffeln inom räckhåll i källaren. Det mulnar, men ingen vind ännu. Vaknade vid 4-tiden och trodde att det var morgon eftersom det var så ljust i sovrummet. Tusenwattslampan utanför, vid brobygget, lyste fortfarande rakt in till mig… Har bett gubbarna ändra riktningen till kvällen, får se om de kommer ihåg.

Tips från kompisen Karin Englund, vars eminenta blogg jag läser med förtjusning, alltid:

”Ja skrivråd och tips finns det i överflöd på nätet, i böcker, i skrivarkurser och cirklar. Och när man läst några hundra ”Så-kommer-du-igång”-råd, eller mer optimistiska ”tio steg till succéromanen”, eller vad de nu kan heta, sitter man ändå där och stirrar på en tom skärm. Men ett trick kom jag på som funkade (heh, jag skulle kanske skriva en bok om ”metoden”).

Jag tänkte ut fyra olika teman som jag skulle vilja behandla på något sätt: 1. Något som jag längtar tillbaka till. 2. Något som jag ångrar och skulle vilja göra annorlunda. 3. Något som jag skulle vilja hämnas eller förlåta. 4. Något som jag gärna skulle vilja vara med om.”

Kanske kan någon av Karins idéer vara vägledande – för mig eller för någon annan!

Nu kommer snön även här. Den ser blöt ut, det är fortfarande plusgrader. Minsann tvärvände på trappen för en stund sedan när jag försökte släppa ut henne. Stallgrisen tog en promenad tidigare, men har nu återvänt till den relativa värmen i stallet. Handledsvärmare på. Och poncho.

DSC01775

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s