Det blev ljust igen

Nu har jag lärt mig att jag inte kan ha internet påslaget utan koll, så fort jag har det går Spotify igång och laddar ner den musik jag ev märkt ”offline” – och det tar plats och surfmängd – dyr musik och dyr lärdom. Nu kopplar jag ur internet och lyssnar offline – och det fungerar fint (tror jag). Är inte helt säker på att jag fattat hur det fungerar,

Större brasklappar kring Spotify Premium och varningssignal från Telia när de 10 GB var på väg att ta slut hade varit bra att ha.

Skitsamma, just nu struntar jag i detta. Mannen min har kommit hit, en huvudpropp någonstans på gården har gått och jag trodde först att det var lampan eller en propp här, eftersom två uttag inte fungerade, men resten var OK… Ringde fastighetsförvaltaren som var kvar som tur var – han åker annars till Östersund varje helg, bor där – och han stängde ner allt helt och bytte säkring. Nu lyser det igen.

På något sätt är det som om detta är en sådan där ”dålig teknik-vecka” – allt strul med Telia och surfmängd, flera strömavbrott, vattenledning avgrävd och därmed noll vatten. Det är spännande att bo på en gård där det mesta renoveras och byts ut. Det mesta har ordnat sig relativt snabbt, och för ögonblicket tror jag att jag har de 2 GB jag köpte till idag…

Någon storm har vi inte märkt av ännu, regnar gör det, lite snö tidigare idag, men den försvann innan den hann landa. Nu lyssnar jag till ”Dark was the Night” med Blind Willie Johnson, den är fin i mörka fredagseftermiddagen. Trevligt med middagssällskap, det blir pasta och god köttfärssås, redan klar. Ska bara riva lite god ost att ha till.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det blev ljust igen

  1. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Jag har börjat förstå att sånt som ”brasklappar” finns någonstans där ingen vanlig mänska orkar läsa, både hos Telia o Spotify. Och det är där de tjänar stora pengar, på vår okunnighet o på att ingen jäkel orkar läsa allt finstilt de garderar sig med. Glad att du (förmodligen) rett ut ditt bekymmer med ovannämnda. Men ge dem en rejäl avhyvling! Glad också att den käre klarade sig ända fram, trots stormvarningar! Kram o puss!

  2. Har du mat kvar Maggan? Jag kan värma i mikron. Jag ville även lyssna på låten. Annars har jag inga krav alls på livet. 🙂 Undra hur mycket dumt jag gått med på eftersom jag bara inte orkar läsa igenom precis allt finstilt när jag köper något. Det är det de vet. Oftast använder de ett så jobbigt styltat språk som inte har små många likheter med svenska. Hoppas att du klarade dig skapligt från Sven. Jag var glad att vi fick behålla strömmen även denna gång trots att det blinkade till några gånger och vi hade förberett oss på det värsta. Kram Bosse

    • beskrivarblogg skriver:

      Jodå, Bosse, både mat och ström och mannen min, så livet fungerar trots Telia och surfmängder som försvinner… Kram tillbaka, ha det gott i Svens spår, här kom det enbart ca 1 dm snö. Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s