Längtan

Skriva sig till inspirationen, ja det är en väg dit. Att bara sätta sig ner och se vad som händer, om fingrarna skriver någonting. Allt måste inte vara färdigtänkt och klokt, ingenting går inte att ta bort igen. Emellanåt kan rumpan bli mörare än fingrarna av sittandet och skrivandet. Då gäller det att komma ihåg att gå upp och knalla omkring lite, röra på sig, sträcka på armar och ben. Och så andas, hela tiden andas, ända ner i magen.

Längta lite till Cornwall kan man också göra, som skrivkompisen Annika. Jag har visserligen aldrig varit där, men har en fantasi om att det är ett landskap att längta till. Ständig är min längtan till havet. Framför allt det hav som är stort och kraftfullt, ibland skrämmande i sin obeveklighet. Jag behöver inte vara på havet, men vid havet. Att se det, känna lukten av hav, känna stänket, gå i kanten och tro att jag ska hinna undan nästa våg, men bli blöt om fötterna. Det gör inget om sanden är lagom varm också.

Jag kommer förmodligen aldrig att segla igen. Att somna i en väl förtöjd segelbåt och vaggas till dröm är en längtan som aldrig försvinner. Att jag i verkligheten ofta fick vakna och mer eller mindre naken bistå med att förtöja om båten när den börjat hugga och vinden vänt, är en annan sak. En enda gång hade vi sittbrunnen full med disk från kvällens lilla party med seglarvänner. Den disken klev jag i på väg till fören och tampen… det gjorde jag aldrig om. Kanske är det därför jag diskar även härhemma varje kväll innan jag lägger mig. Jag kan inte riktigt föreställa mig hur jag skulle bete mig för att kliva i disken här, på diskbänken, men man vet aldrig.

Blåsten därute skapar främmande ljud. Någon storm är det inte, ännu, men fågelfröautomaten svänger och dinglar, de flesta fröna ligger nog på backen vid det här laget. Mannen min bakar gott matbröd, och ska till middag göra Edward Bloms köttfärsbiffar. Vi lånade kokboken på biblioteket senast vi var där. Och så väntar vi, kanske förgäves, på att apelsinmarmeladen från igår ska stelna. Gör den inte det, får den kokas om med lite pektin.

Någonstans såg jag att den kommatering man gör skvallrar om ens ålder. Yngre människor lär inte använda kommatecken, och sägs knappast veta vad ett semikolon är. Jag gillar skiljetecken, för mig blir det lättare att läsa med dem än utan dem. Kom jag just på, när jag satte dit ett komma i sista meningen i stycket ovan.Hav

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Längtan

  1. Jag njöt extra mycket av ditt inlägg idag. Tack. Många beröringspunkter. Även jag vill se Annikas Cornwall. Kram

  2. Karin skriver:

    Fint inlägg! Längtan är en bra drivkraft att skriva.
    Och skiljetecken måste man ju ha: http://www.karinenglund.com/artiklar-och-annat/andrum-radrum-och-forstaelse/

  3. Jennie skriver:

    Jag vill också somna och vakna på en båt, är uppvuxen med pappas träbåt med ruff och lukten av tjära. När vi blev äldre köpte han en större i nåt plastmaterial och visst var den bekvämare men det var aldrig riktigt samma sak 🙂 det roliga är alla minnen för båtarna jävlades alltid på ett eller annat sätt, vilket förvandlade pappa till Kapten Haddock med långa svordomsramsor som fick mig och min äldsta syrra att halvt skratta ihjäl oss. Eller en gång i tjock dimma, då vi kröp fram och plösligt dyker en säl upp och simmar bredvid båten. Gillar också havet men vill inte ut på den (Respect)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s