Var du än är, är du där

Tittar in på Facebook, det kokas knäck och kola, lagas patéer, och hanteras övermogna Camembert-ostar. Jul. Snart. Om en vecka. Noll julstämning, i mig eller utanför, eller utomhus. Fåglarna har fått mera frön, men det får de också när det inte är jul snart. Stänger Facebook.

Digitala nomader kan lära sig mera idag, gratis, på webinar, om hur planera nästa år, göra det man planerat, och följa upp. Ville jag vore en digital nomad. Men, ”var du än är, är du där”. Vore praktiskt, eller åtminstone vilsamt, om man kunde lämna sig kvar någonstans när man far annanstans. Och ändå fortsätter vara frisk…

En annan syn på det hela är att snart är ”glada julen slut, slut, slut” och det blir ljusare, ett nytt år, en vår och en sommar innan det är dags igen för mörker och elände. Det elände som hänger med även under den ljusare årstiden är uthärdligare än det som regerar nu, när det är becksvart ute redan tidig eftermiddag.

IMG_0569

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Var du än är, är du där

  1. De sista dagarna har varit riktigt dystra. Blir aldrig riktigt ljust ute. Det där mörkret flyttar in hos mig. Jag försöker efter bästa förmåga göra mig av med det, jag gillar inte att vara en dysterkvist. Krafterna orkar inte kämpa emot. Igår sov jag mig mest igenom det som visst kallas för dag. Såg ingen anledning till att vara uppe. Problemet är att nästa natts sömn blir lidande. Vilken tur att det vänder om några dagar. Längtar…

  2. Barbro Fällman Caglar skriver:

    Den kungsängsliljan har väl inte tittat upp nu redan? Isf är världen verkligen upponer!

  3. Jennie skriver:

    KRAM!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s