Litterärt ”fadersmord”, veckotidningsnoveller och demonstrationer

Blir en författares ”fadersmord” intressantare litteratur om fadern är en känd person? Läser just nu en författares egen kommentar kring kommande eller pågående skrivprojekt i gruppen ”Författare på Facebook” – och blir lite störd. Vet inte riktigt varför. Hon har hans efternamn, det kanske ökar publiciteten. Avundsjuk är jag kanske, som hette Fällman och nu heter Börjesson. När jag ser mina efternamn undrar jag vems de är – syrrorna har länkat Fällman till de ingifta/frånskilda männens efternamn, jag har det inte. Några kändisar är vi inte någon av oss, eller de som fanns före oss.

Har fått svar från Jenny Bäfving (http://jennybafving.se/kurser/) angående mejlkurs i att skriva veckotidningsnoveller, nu är det bara pengarna som fattas. Kanske är det kul, kanske är det aptrist, vad vet jag. Vet bara att jag har en lite modstulen ton i mina skriverier som antagligen inte alls passar i veckotidningar. Finns tre kursvarianter, en kort, en lite längre och en ännu lite längre. Allt via nätet, bra för den som inte är så enkelt flyttbar.

Nu har ännu en dag snart gått, det är åter mörkt och sen eftermiddag. Mannen min är på väg, han åkte en sväng till Skärholmen och handlade lammkotletter, så middagsplaneringen är ändrad, bakad potatis och lammkotletter ”så det rinner ut genom öronen”. Fisken hade inte hunnit tina, och är återbördad till frysen. Ska bara komma ihåg att stänga dörren till sovrummet innan vi steker kotletterna, vill inte andas dem hela natten, fläkten ovanför spisen är inte den mest effektiva.

Det demonstreras lite överallt mot nazism och alla andra -ismer av ond karaktär. Det är bra, och det är starkt oroande att det ska behövas. Någon skrev att det var längesedan hon ”demmade” och det tog mig ett ögonblick att begripa vad som stod där. Det känns som om det är länge sedan behovet av demonstrationer var så stort som nu, behovet att stå upp mot ondska och hat, och behovet av att visa sina ståndpunkter. Innan det är försent. Några som tog ställning är kvinnorna i Pussy Riot, som Putin nu tycker synd om, trots att de enligt honom ”förödmjukade kvinnornas värdighet” – de lär släppas fria och få amnesti. Annanstans kostar det mera än hittills här i Sverige att demonstrera.

Hur gick det i Bangkok? Blev det lugnt när den åldrade kungen fyllt år och tillfälligt givit anledning till att ställa in alla demonstrationståg? Eller har jag bara missat fortsättningen? Att den kvinnliga premiärministern har lovat nyval gjorde vad jag förstår ingen stor skillnad i det man protesterade mot… De senaste två veckorna har det varit märkligt tyst kring det som pågick.

 IMG_0481

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Litterärt ”fadersmord”, veckotidningsnoveller och demonstrationer

 1. Karin skriver:

  Modstulen… Vilket intressant ord och det är sällan man ser det. En novell i moll… Varför inte?

  Jag var i Kärrtorp i söndags tillsammans med dottern och hennes familj (som bor där) och sisådär en 20 000 till. Just i Kärrtorp har det varit en mängd otrevliga nazimarkeringar på sistone och man tyckte att det var dags att ta avstånd. Även helgen innan då det som bekant blev riktigt hotfullt när trettio nazister gav sig på den manifestation som hölls då. Så skönt med denna uppföljning, glad och vänlig stämning, så många ”vanliga” människor, väldigt många gamla och så alla barnfamiljer. Känns hoppfullt!

  Trevlig fortsättning på helgen!

  • beskrivarblogg skriver:

   En god fortsättning även till dig – är i Västmanland, med klen uppkoppling och nästan inte internet; gladdes också åt Kärrtorp och alla som manifesterade att det må bli en ände på nazism i Sverige och annanstans. Allt gott till dig och de dina/Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s