Igen…

Året är alldeles nytt och jag känner mig oinspirerad och lätt vissen. Inte av för mycket vin igår, det var måttligt, men något. Gråväder kanske.

Lite nytta har vi gjort idag, tagit in rejält med ved, eldat kvistar och annat brännbart i containern bakom ladugården, lassat diverse oanvändbara plåtbitar och en brunnen cementsäck i skottkärran och fått kärran ner till bilens släp. Därifrån ska säcken upp i släpet också, men det får anstå tills vi åker till sopstationen. Plåtbitarna var lättare. Apropå Bodil Jönsson igår på radion om skillnader mellan oss som är 65+ idag och de för en generation sedan – de hade mera muskelstyrka än vi har idag, annars var det mesta bättre nu: syn (alla starroperationer), hörsel (hörapparater), knän och höfter (nya leder inopererade).

Jag läser allas resuméer av året som gått, på Facebook. Många har uträttat väldigt mycket. Jag re-summerar inte det gångna året, hade fullt upp med att klara av att leva det. Det får räcka så. Hoppas det nya året blir mera fyllt av glädje och skrivlust.

 Nu har hackspetten hittat talgen i nätet utanför köksfönstret, och vågar sig till slut ner för att äta. Höstveten grönskar på åkern. Det mörknar hastigt. Minsann leker med en gummisnodd på köksgolvet. Frid och tystnad i stugan.

2013-12-31 13.22.26

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Igen…

 1. Skrivmoster skriver:

  Jag önskar dit ett Gott Nytt År Margareta! Varit bortrest och väldigt lite på fb … Nu ska jag läsa det du skrivit och som jag missat. Kram!

 2. A-Lott skriver:

  Hej Tjejen:-) … och god fortsättnig på detta nya året.

  Man skulle vara som Minsann… leka med en gummisnodd och vara förnöjsam. Men i morgon tar jag emot ”mina första” hemma. Skitkul. Praktiskt och lätt. Inga onödiga spring fram och tillbaka och hetsa i onödan. Jag känner mig som Minsann och hoppas att det så ska förbli.
  Kram till dig och mannen din!!!

 3. Karin skriver:

  Hej där i Sala-trakten (tror jag)! Hoppas du får ett fint 2014. Det börjar bra, tycker jag, inga problem med snöskottning. Allt gott!
  Karin

 4. solbrun skriver:

  Är inte heller förtjust i nyår. Tycker det är jobbigt med alla festhelger. Det har jag alltid tyckt. Men den här gången har det varit extra kämpigt och jobbigt, då jag sedan i augusti är mitt uppe i en separation efter ett 13 långt förhållande och jag flyttar till ny stad och nytt boeende om 1 månad. *suck* Här uppe i norr är inte heller vädret det bästa, eller vackraste. Det är många plusgrader, snön kommer och snön försvinner. Liksom ingen ordning på det hela. Vi brukar vid den här tiden på året ha typ 1 m snö och – 15 grader. Men det kommer väl i mars, när vi vill ha vår!

  // Kram Anna

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej Anna och kram på dig i det jobbiga du går igenom just nu – du får lita på att livet fortsätter, och att det faktiskt kan bli bättre än det är för ögonblicket, men allt det här med jul- och nyårsfirande kan man gott hoppa över för min del. Snö finns det ingen här i Västmanland där jag är just nu, eller utanför Norrtälje där jag bor annars. Lycka till med flytt och uppbrott, och tack för att du läste och ville kommentera! Margareta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s