Soppkok och grävskopor

Ny talg, nya frön till fåglarna. Hittade kanelbullar i frysen, har tinat och ätit två av dem, smöriga och goda. Tagit fram en köttbit att koka soppa på, eventuellt kålsoppa. Kålhuvudet har hängt med länge nu. Kört och hängt ännu en tvättmaskin, tagit en lerig promenad. Gick hem genom gräset på tomten, för att få stövlarna lite renare. Grävskopan gräver upp allt utanför huset, rören är för klena för allt vatten och nya, större måste dit. Hörnet på syrenhäcken strök med, men än står vedboden…

Gubbarna pratar, tittar, mäter, pekar. Det verkar som om flera veckors jobb måste göras om.

Ringer barnbarnet som jag inte talat med på länge, hen svarar ”ligger och sover, kram hej”. Jag får ringa igen, senare… Klockan är halv 3 på eftermiddagen, jag har redan tänt lamporna i köket.

Nu är det becksvart ute, och det grävs alldeles utanför min grindstolpe. Tur att jag inte ska ut. Minsann stannar inne tills jobbarna slutat fara omkring, det är för rörigt därute ännu.

Jag läser ”På andra sidan glädjen”, en lättläst och lagom allvarlig bok om en man med hemligheter, som dör oväntat. Och allt som är kvar att ta hand om när han är borta och inte kan hålla skenet uppe längre. Skönt att inte ha några hemligheter. I alla fall inga som är katastrofala för de efterlevande.

Mannen min har äntligen fått igång sitt bredband, fick mejl nyss! Tog Telia bara drygt två månader. Teknikern som kom och fixade det hela fick en flaska bubbel med sig som tack för hjälpen!

Soppköttet kokar med lök och morötter, doftar gott. Återgår till läsningen, att skriva vill sig inte idag.2013-11-20 12.13.39

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Soppkok och grävskopor

 1. Skrivmoster skriver:

  Jag kokar också soppa … potatis- och purjosoppa!
  En dag i stillhetens tecken. Ville inte ens ut för det var regn utom en stund då solen sken men då satt vi och åt … Alltid finns nåt att skylla på!
  Ha det gott! KRAM

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Jag har just läst ut en intressant Lena Andersson, ”Egenmäktigt förfarande”. Jaaa, visst, den är bra tycker jag och visst känner i alla fall jag igen mig från yngre år. Men jag funderar på vems egenmäktiga förfarande det handlar om. Kanske bådas….. Läs den!

 3. Barbro Fällman Caglar skriver:

  17/1 plus PM som ska in 15/1. Puh! Sen blir det lugnt ett tag…..

  • beskrivarblogg skriver:

   Låter svettigt, men OK det är ungefär en dryg vecka dit, sedan blir du ledigare och kan komma hit och stanna någon natt! Så att vi kan äta gott och dricka gott vin. Hoppas du tycker arabiskan är värd allt jobb du lägger ner – och att det är kul även om jobbigt. Hur mår höften idag, fick du sova i natt? Kram

 4. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Inte bra. Somnade vid 4. Har fått tid hos min VC-läkare nästa vecka, sen är cirkusen igång igen. Får se hur lång tid det tar den här gången….. Nu har jag tagit en Alvedon forte – hoppas den hjälper. Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s