Trött på dagen

Känns som om jag vaknat varje timme, men tack och lov somnat om igen. Fortfarande svart därute, men ljusen lyser här i köket, och temuggen och vedspisen värmer mig. Har släppt in världen och gläds åt att de svenska journalisterna är på väg hem från Syrien.

Däremot vilar jag från Facebook, hittills ett par dagar bara, men det är rätt skönt. Och lite frustrerande, må erkännas. Yrseln är kvar, trots övningar för att häva den. ”Ett par veckor eller ett par månader” anges att den kan bestå. Besvärande.

Utanför huset är en enda lervälling, först nästa vecka lär det ska bli kallare. Nu forsar åns överskottsvatten i ett stort rör tätt intill min vedbod, men än kan jag hämta ved. Jag börjar bli smått trött på lera och buller och gubbar överallt, huset ligger mitt i en byggarbetsplats med betongbilar, grävskopor och obegripliga göromål. Fundament till ny bro gjuts där ån tidigare gick, och kanske ska gå igen, vad vet jag.

Försökte läsa en bok om tempelriddare igår kväll, pocketversion – men den är satt i så liten grad att jag inte förmår läsa den. 10, möjligen 11, punkter är för smått för mina nutida ögon, inklusive glasögon. Jag behöver 12. Lägger in böcker på Bokbörsen, säljaridentitet Kultamanka.

Är trött på den här dagen nu, klockan halv 10 på förmiddagen. Promenad!!

 2014-01-08 13.29.16

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Trött på dagen

 1. Skönt att de blivit släppta. Det ser inte kul ut utanför ditt fönster. 😦 Jag ratar också 10 punktsböcker sedan länge. 12 är det minsta jag fixar. Annars blir det för jobbigt att läsa och det är inte precis meningen. Förstår att det är jobbigt med yrseln. Om det är kristallerna måste du träna varje dag.
  Idag är här också riktigt busväder med regn, blåst och grått. Det gäller att roa sig själv inomhus och försöka utesluta omvärlden. Jag började på en ny bok igår som jag droppade snabbt. Alldeles för pladdrig. Vid lunch öppnade jag boken ”På ön” av Tracey Garvis Graves som refuserades av många förlag. Därför valde Tracey att ge ut sin bok på nätet. Nu är den såld till tjugofem länder. Så kan det gå. i Spanien lyser säkert solen just nu. Kram Bosse

  • beskrivarblogg skriver:

   Hej min vän, jag har promenerat en vända och är trött, i benen. Men lite längre varje dag. Grått är det, kul med boken jag inte kände till, ska kolla på biblioteket – dagen är fortsatt seg och mulen, en stor gren hänger på halv stång från trädet vid grindstolpen, någon av gubbarna tar ner den om en stund, så den inte ramlar ner över mig… Eftersom den är avskavd är det förmodligen en ”byggskada”… Kram tillbaka, gott att du läser, såg att du pratade film idag, är inte mitt gebit/Margareta

 2. Karin skriver:

  Sedan jag slutade ha dåligt samvete för mina FB-vanor (ovanor) funkar det bra. Jag går in någon gång i veckan, hittar några intressanta tips på böcker eller artiklar och så smyger jag ut igen. Typisk friåkare. Men det finns så många andra som är aktiva att jag inte alls behöver känna mig som en dålig FB-medlem för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s