Våraning

Nässelsoppa, den får mig att tro att det blir vår igen! Utom när jag tittar ut genom fönstret, det är vackert vitt med dryga decimetern snö därute. Den lera som inte frusit döljs av ren vit snö, med lite sand på. Har sopat trappen och skottat en gångväg ner till vedboden.

Jag läser gratisböcker från Amazon, och BookGorilla.com, romantiska skildringar från 1100-talets England. Fem stycken, av vilka jag läst fyra. Fascineras av förmågan att skriva sådant, med alla detaljer trovärdiga i mina okunniga ögon. Tappra riddare, kvinnor som inte är värda mera än den hemgift de kan föra med sig till sin allt bestämmande make, faror och svek, kärlek och passioner. Jag börjar bli mätt av mera än nässelsoppan.

Mina nätter är fulla av drömfragment, i natt åkte N (vän för länge sedan) konståkningsskridskor på ett vackert parkettgolv, hon gjorde vackra piruetter och hopp, sådana som jag kunde göra för länge sedan. Det var inget konstigt med det. Hon hade också avlagda kläder i en papperskasse till mig.

Gårdagens vattenavbrott var fixat när klockan var 6 på eftermiddagen. Det var inte mitt vatten som frusit, det var något el-fel någonstans på gården som det tog tid att hitta och åtgärda. Hela helgen borrade och sprängde gubbar det berg som återstod i gropen utanför vedboden, så även idag. Det nya vattenfallet forsar med kraft, och isen fryser runt om. Hoppas rördimensionerna är tillräckliga för att få bort åns vatten så att man kan börja bygga den nya bron.

En vackert solbränd hyresvärd på inspektionsrunda berättade om rockor och hajar och Tahiti, där han och hans fru varit, utan barn. Utan att ljuga kunde jag säga att det lät fantastiskt…

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s