Älskad hund

IMG_0524När han kom fram till sjön var hunden borta, bara en svart vak i den tunna isen visade var spåren slutade. ”Det var tur att jag inte såg det hända, då hade jag också drunknat när jag hoppade i efter honom”, sade vännen när han berättade vad som hänt. Han hämtade hjälp och tog sig dit med en båt, draggade och fick upp sin hund och kunde begrava den i skogen. Mannen min grät när han hörde detta i eftermiddags.

Så kan det vara att ha en älskad hund – eller för den delen att älska någon varelse. Ibland dör den älskade utan förvarning, ibland tar det lång tid och mycken sorg efter vägen. I någon form kommer döden till alla vi älskar, och ibland tvingas vi överleva ensamma. Ännu är jag/vi inte där, ännu älskar vi och älskas. Ännu en allt kortare tid.

Och, snart är det vår, ljusare och varmare och vackrare, med grönska och blommor och blader och sol (och lätt vårregn någon väldigt enstaka dag). Idag behöver jag säga mig detta, flera gånger och högt, så att jag hör vad jag säger, och kanske tror på mig. Och kanske blir lite gladare. Januari är snart slut, februari är kort och mars börjar ljusna. April är vår. Det är alldeles sant.

Annonser

Om beskrivarblogg

Bloggen är mitt andningshål, mitt sätt att berätta - för mig själv och andra - om mitt liv, sorger och glädjeämnen, funderingar kring åldrande, kärlek och död. Mitt offentliga skrivande började som egenterapi i samband med spelmissbruk för några år sedan. Nu fortsätter jag skriva, men inte spelmissbruka. Jag har tagit tillbaka mitt liv.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Älskad hund

 1. Först drabbas jag av sorgsenhet av din berättelse. Stackars husse. Vilken hemsk olycka. Sedan drar du med mig i den rytmiska texten. Jag håller med i varje ditlagt ord. Ler när jag känner igen mig själv i dina tankar. Jag försöker också övertyga och lura min hjärna. Jag har skrivet det förr. Risk för att vara tjatig. idag kom den gamla känslan över mig igen. Du är stundtals bländande när du broderar bland orden. Jag sitter och funderar om hennes fingrar bara dansar över tangenterna och försöker hålla jämna steg med tankarna, eller om hon måste stanna och värpa fram orden. Världskända författare klarar inte alltid av att övertyga mig i sina romaner. Detta inlägg är inte speciellt långt, men du har visat det många gånger tidigare. Du har en berättartalang som inte är alla förunnat, som jag önskade att du tog tillvara på bättre och du har livserfarenheter som du samlat på dig. Skriv din debutroman 2014. Jag tolererar inga bortförklaringar. Blås bort dammet på ett av dina ISBN-nummer. Jag vill läsa och se hur du fungerar i romanform och jag tror inte att jag är ensam om den åsikten. En annan variant är att du värmer upp med att skriva noveller till rätt tidningar. Söderkram.

  • beskrivarblogg skriver:

   Vilken underbar inledning på en dag, att få läsa dina ord om mina ord – stort tack! Önskar också att jag kunde göra det du menar att jag skulle kunna… Men, som Orsa kompani, lovar jag inget bestämt – vill helst hålla mina löften! Stor kram på dig/Margareta

 2. Barbro Fällman Caglar skriver:

  Håller helt med föregående skrivare! Hur länge ska vi behöva vänta????? ”Sen” blir oftast aldrig av. Gör slag i saken!!!
  Kram. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s